Afbeelding
Foto:

Bij nacht en ontij

Om te beginnen wil ik even zeggen dat ik in mijn columns niemand wil kwetsen. Ik begreep dat niet iedereen mijn opmerking over het ontbreken van alcohol bij Boerenkool & Bubbels in dank afnam, al was het al met al een geslaagde avond.
Ook het Bluesfestival was dit jaar een gigantisch succes. Mensen van heinde en verre wisten Delft te vinden en ik denk dat, zeker door het goede weer, de hele horeca en detailhandel een ontzettend goed weekend heeft gehad. Het gospelkoor in de Maria van Jessekerk was een groot succes. Dat bleek wel uit de externe enquête die we als organisatie hadden laten uitzetten. Hopelijk kunnen we dit succes volgend jaar evenaren.
Waar ik ook van heb genoten was de vijfde verjaardag van De Tobbe onder Danny. Hij had met de Wannebiezz voor een geweldige feestband in plat Rotterdams gezorgd en de avond was een groot feest.
Datzelfde gold voor het vasteklantenuitje van de Oude Jan, waarmee we naar Rutte in Dordrecht gingen voor een jeneverproeverij. Nadat we zelf onze eigen likeur hadden gemaakt, gingen we Dordrecht in om een biertje te drinken, waarna we de avond in de Oude Jan afsloten.
Ook ben ik pas met ons kapotte stoomstrijkijzer naar het Repaircafé in het Science Centre geweest. Het was fascinerend om te zien wat een engelengeduld die reparateurs hebben. Het is echt de moeite waard om daar eens te gaan kijken, zeker als je iets te repareren hebt.
Dan was het verder afgelopen weken relatief rustig met die kou. De schaatsende en ijshockeyende mensen op de grachten zorgden voor prachtige plaatjes. De hoffotograaf was erbij, maar is erna twee dagen zijn huis niet uit geweest om weer op te warmen.
Nu kan het terrassenseizoen hopelijk weer oplaaien en hebben we donderdag de Prinsengarage op gepaste wijze geopend. Hopelijk wordt hier goed gebruik van gemaakt. Waar ik wat minder enthousiast over ben, is het puntensysteem voor evenementen in de horeca. Het lijkt erop dat het enthousiasme van de ondernemers die mensen naar de stad trekken enigszins wordt afgestraft. De stad bruist de laatste tijd steeds meer, maar blijkbaar wordt er steeds meer geklaagd, waardoor het aantal evenementen moet afnemen. Overigens moet je wel oppassen als je een evenement wilt organiseren, want welk thema je ook bedenkt, er is altijd een actiegroep die er iets tegen heeft, het liefst over de ruggen van kinderen.
Dan is er verder aanstaande maandag nog het Koninklijke Horeca Nederlandfeest bij STECK voor het Delftse horecapersoneel. Daarnaast ben ik achter de schermen alweer hard aan het werk om mensen te enthousiasmeren voor de corsoboot voor het Varend Corso deze zomer.