'The Making Of
'The Making Of" is te zien t/m 18 maart. www.38cc.nl Foto:

Plat op je buik kunst kijken

Door de knieƫn en soms zelfs plat op de buik gaan de bezoekers van de tentoonstelling 'The making Of' om de porseleinen beeldjes van Peter Jordaan beter te bekijken.

Ruim 2800 zijn het er, voornamelijk kleine huisjes en gebouwtjes en samen vormen ze de installatie 'Schoonheid van nutteloze arbeid'. Hoewel de verzameling zonder vooropgezet plan is ontstaan en de kunstenaar er vrijwel gedachteloos aan heeft gewerkt, zijn er gaandeweg allerlei actuele nieuwsfeiten in het werk geslopen. We zien 'Je suis Charlie', vliegtuigjes die gebouwen doorboren, overstromingen.

Wereldwerkplaatsen
Maar je hoeft niet met je neus op de grond, want aan de wanden hangen foto's van werkplaatsen overal ter wereld door Katrin Korfmann en Jens Pfeifer. Door de bijzondere perspectief en fotografische details lijk je in de enorme prints te kunnen verdwijnen.
Een half uurtje rustig zitten kun bij de film 'The Column' van Adrian Paci waarin een gigantisch blok marmer tijdens het transport van China naar Europa verandert in een klassieke zuil. Al met al veel kijkplezier in 38CC.

'The Making Of" is te zien t/m 18 maart. www.38cc.nl