Rob Struik (links) en medewerker Marco, klaar om de nieuwe voorruit te plaatsen. (foto's: ML)
Rob Struik (links) en medewerker Marco, klaar om de nieuwe voorruit te plaatsen. (foto's: ML) Foto:

Hoogseizoen voor Autotaalglas Rijswijk

RIJSWIJK - Autotaalglas Rijswijk maakt momenteel overuren. Deze keer is het niet alleen bij nachtvorst gebleven, maar vriest het overdag ook in hevige mate. Een sterretje in de autoruit kan dan al snel uitscheuren.

Het is dan ook belangrijk, om meteen actie te ondernemen als je een sterretje in de voorruit gewaarwordt. Het is dan ook zaak om meteen langs te komen bij Autotaalglas, voordat het erger wordt. "Voor iedereen is het voordeliger om zoiets snel te laten repareren", zegt Rob Struik. "De complete ruit laten vervangen, dat is een veel duurdere grap. Daarbij loopt de prijs van 400 tot 1.500 euro. Het is dus ook nog eens zaak om goed verzekerd te zijn. Meestal zul je wel een stukje aan eigen risico moeten betalen."

A13 afslag 8
Een sterretje in de voorruit laten repareren kan snel. Gewoonlijk duurt dit een half uur. Zeker omdat Autotaalglas Rijswijk zo gunstig gesitueerd is langs de A13, kun je snel even langs rijden. Neem afslag 8, makkelijk te herkennen naast Shell en tegenover Hornbach. "Een half uurtje reparatie en het is klaar. Daarna kunnen de mensen snel weer verder", legt hij uit. "Een ruitvervanging duurt al gauw anderhalf uur. En alle ruiten zijn niet altijd op voorraad. Als de mensen geen tijd hebben om te wachten, dan zijn er altijd leen-Mini's beschikbaar. Hoef je niet te ver, dan zijn er leenfietsen."

Sterreparatie
Een sterreparatie is sneller en goedkoper. Zorg dat je die schade snel waarneemt, want de kleinste schade wordt al snel een scheur. Maar wat gebeurt er dan eigenlijk tijdens zo'n reparatie? Op het sterretje wordt een apparaat gezet waar hars in zit. Eerst wordt de lucht uit die ster gezogen, waarna de hars er in geperst wordt. "Zit de hars er eenmaal in, dan gaat er een UV-lamp op, waardoor de hars zal uitharden. De ruit wordt hierna gepolijst en is daarna net zo sterk als voorheen."

Ruitvervanging
De ruitvervanging is een heel ander verhaal. "Allereerst snijden we de ruit eruit", legt Rob Struik uit. "Dat is heel secuur werk, want de autolak en het dashboard mogen niet beschadigd raken. Ook moet je uiteraard goed uitkijken voor de kappen en sierlijsten. Is de ruit er eenmaal uit, dan wordt de carrosserie weer voorbewerkt, waarbij onder andere de oude lijm wordt verwijderd." Maar dan moet er nog een nieuwe ruit in. Meestal staat die samen met de levering de volgende ochtend in de sluis achter het bedrijfspand. "De fabriek/leverancier heeft daar de sleutel van", zegt Struik. "Heel vroeg in de ochtend wordt onze bestelling afgeleverd. De ruit wordt die werkdag dus netjes met nieuwe lijm weer in de carrosserie gezet." Daarbij wordt allerlei apparatuur weer heel secuur afgesteld, zoals de regensensoren, camera's en regen-licht-sensoren. De camera's moeten ook weer opnieuw gekalibreerd worden."

24-uurs pechhulp
Het bedrijf is hier gevestigd sinds 2001, op een unieke locatie die iedereen weet te vinden. Dicht tegen Delft aan en ook nog vlak bij Ypenburg. Het team bestaat naast Rob Struik uit de monteurs Javier, Marco, Victor en receptioniste Irma. Uw auto is in professionele handen, want alle medewerkers hebben veel ervaring.
Het bedrijf is alle dagen behalve zondag geopend van 8.00 uur tot 17.30 uur. Heb je onderweg pech, dan kan Autotaalglas ook snel ter plaatse zijn. Al is het midden in de nacht, want er is een 24-uurs pechhulp. Het speciale nummer 0800-0828 is 24/7 te bereiken. Bij dat soort noodgevallen plaatsen we een tijdelijke ruit en dan wordt de klant de volgende dag verder geholpen", aldus Rob Struik.

Autotaalglas
Patrijsweg 72
2289 EX Rijswijk
(070) 319 28 05
(0800) 0828 (24/7)
www.autotaalglas.nl