Zoë Loen (16) is een van de achttien finalisten in de Miss Teen Zuid-Holland verkiezing. (Foto: PR)
Zoë Loen (16) is een van de achttien finalisten in de Miss Teen Zuid-Holland verkiezing. (Foto: PR) Foto:

Zoë in strijd om titel Miss Teen of Zuid-Holland

Nu is ze nog lekker aan het genieten van haar vakantie, maar binnenkort moet ze hard aan de bak. De 16-jarige Zoë Loen is namelijk een van de achttien finalisten in de strijd om te titel Miss Teen Zuid-Holland.

Ze wist niet zo goed wat ze ervan moest denken, toen de moeder van een vriendin zei dat ze eens mee zou moeten doen aan een missverkiezing. "Ik wilde in eerste instantie niet meedoen, dacht 'dat is niks voor mij', maar later dacht ik 'waarom ook niet', en schreef ik me in via internet voor de wedstrijd Miss Teen of Zuid-Holland."

Castingdag
Er volgde een castingdag waarvoor ruim honderd meisjes werden uitgenodigd. Zoë moest zich voorstellen, een bikinironde lopen, en in het Engels uitleggen waar ze het meest trots op is. "Het ging heel goed. Ik vertelde dat ik trots ben op alle dingen die ik bereikt heb op school, en dat ik een vrije mening heb en durf te zeggen wat ik denk." Aan het eind van de dag bleef Zoë over met 17 andere meiden. Op 14 april gaan zij de strijd met elkaar aan in de voorronde.

Voorbereiding
De voorbereidingen worden grondig aangepakt. Bijna elke zondag heeft Zoë afspraken staan die haar en de andere misskandidaten klaarstomen op de grote finale. "Aankomende zondag hebben we een beautydag, dan worden we helemaal in de watten gelegd", vertelt de kandidate. "Ook krijgen we bijvoorbeeld les in het lopen op de catwalk, een fotoshoot, tips hoe je jezelf het beste kan presenteren, een workshop spreken voor groot publiek, noem maar op. Het is een misverstand dat er alleen naar het uiterlijk gekeken wordt, het gaat om de beauty, maar ook de brains."

Volgende ronde
Mocht Zoë uitgeroepen worden tot Miss Teen Zuid-Holland, dan stroomt ze door naar de landelijke finale en gaat ze strijden voor de titel Miss Teen the Netherlands. Stiekem droomt ze al van de volgende ronde. "Daar mag je je talenten laten zien. Ik heb twee jaar les in klassiek ballet gevolgd op het conservatorium, dus ik weet al wat ik dan wil doen!"

Stemmen
Er kan door iedereen gestemd worden op een Miss. Het aantal stemmen telt voor 20 procent mee in het eindoordeel van de jury tijdens de finale. Stemmen op Zoë kan door 'Poll Zuidholland Zoe' te sms'en naar 3010 (€1.10 per sms). Op www.missbeautynetherlands.com is meer informatie te vinden over Zoë en de wedstrijd.