Lea (l) en Saskia zoeken meer spelers die gezellig mee komen trainen, want de groep kan veel groter worden.
Lea (l) en Saskia zoeken meer spelers die gezellig mee komen trainen, want de groep kan veel groter worden. Foto:

Saskia van den Ing en Lea van der Hulst

Saskia van den Ing en Lea van der Hulst spelen sinds oktober G-korfbal bij Fortuna en kunnen niet wachten om competitie te spelen.

1. Waarom wilden jullie hier gefotografeerd worden?
Lea: Omdat ik hier iedere zondagochtend train en het is een hele leuke vereniging. Saskia: Omdat ik graag bij Fortuna ben en ik nog steeds geen spijt heb van mijn keuze.

2. Wanneer zijn jullie begonnen met korfbal?
Allebei tegelijk op zaterdag 21 oktober 2017 tijdens de inlooptraining bij Fortuna, dus direct vanaf het begin.

3. Waarom is toen de keuze op korfbal gevallen?
Lea: G-korfbal leek me altijd al leuk, maar het was nooit in de buurt en nu wel. Saskia: Ik heb veel sporten geprobeerd maar nooit de juiste gevonden. Er was ook geen G-Sport. Nu heb ik wel de juiste gevonden!

4. Wat is G-korfbal?
G-korfbal is korfbal voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. G-korfbal is ook een gemengde sport.

5. Wat doen jullie buiten korfbal?
Saskia: Ik werk vier dagen bij De Ruimte (een centrum voor vakgerichte dagbesteding in de Voorhof, red.) op de Repro-afdeling en verricht hierbij kantoorwerkzaamheden. Mijn hobby's zijn schilderen en knutselen. Lea: Ik werk drie dagen per week op Basisschool De Triangel in Emerald, Delfgauw. Daar help ik heel graag de juffrouw van groep 1 en 2. Ik houd verder van toneel, leuke dingen doen met vriendinnen en mijn lieve neefjes Bas en Benjamin.

6. Wat zouden jullie graag willen bereiken met korfbal?
Saskia: Ik wil graag competitie spelen en fit blijven. Lea: Ik wil zoveel mogelijk nieuwe leden bereiken om ook in de competitie te mogen mee spelen.

7. Wat vind je tot nu toe het leukste aan korfbal en aan de vereniging Fortuna?
Saskia: De vereniging is heel leuk! Ik voel dat we er al helemaal bij horen. De voortgang is bijzonder goed in een hele korte tijd. En de gasttraining van Jessica Lokhorst van Fortuna 1 vond ik heel leuk! Lea: Dat wij er al helemaal bij horen. De trainers zijn heel enthousiast. En ik vind het heel leuk wat ik al in korte tijd heb bereikt.

8. Hebben jullie altijd al gesport?
Lea: Ik heb eerder zes jaar gehockeyd en geschaatst in de Uithof. Saskia: Ja, fitness, badminton, zwemmen voor diploma's en aquarobic.

9. Als ik burgemeester van Delft was, dan..
Lea: zou ik zorgen dat niet alle wegen zomaar opengebroken zijn, vreselijk onduidelijk! Saskia: Ik zou ook graag willen dat de wegen beter bereikbaar zijn, vooral de fietspaden en parkeren bij De Ruimte moet gratis zijn, veel te duur allemaal.

10. Willen jullie nog iets kwijt aan de lezer?
Kom allemaal naar Korfbalvereniging Fortuna voor de G-korfbal op zondag van 10.00 tot 11.00 uur. Binnenkort gaan we buiten op het veld trainen. Je kunt ons volgen via www.fortuna-korfbal.nl.