De sterren en planeten zijn ongrijpbaar maar in De Hoven komen deze, in de maand april, een stukje dichterbij. (Foto: PR)
De sterren en planeten zijn ongrijpbaar maar in De Hoven komen deze, in de maand april, een stukje dichterbij. (Foto: PR) Foto:

Naar de ruimte in winkelcentrum De Hoven

Van 3 tot en met 21 april staat Kids on the Moon in winkelcentrum De Hoven.

Het is een tour voor jong en oud waarmee de ruimte en het universum ontdekt worden middels een interactieve expositie. Kinderen krijgen een ruimtepak aan en kunnen ervaren hoe het is om een echte astronaut te zijn! "Duizenden kinderen uit de hele wereld, waaronder Portugal, Brazilië, Italië, Spanje, Engeland, Servië en Litouwen hebben de tentoonstelling al gezien en nu is de beurt aan Nederland.
Vanaf 3 t/m 21 april kunnen kinderen tussen de 5 en 10 jaar deelnemen van dinsdag t/m zaterdag en dat bijna 3 weken lang! Voor basisschoolklassen zijn er speciale tijden en dagen gereserveerd.
De interactieve tour bestaat uit 3 onderdelen educatie, de aarde en de maan. Het eerste onderdeel van de rondleiding is educatief. De kinderen krijgen de kans om hun kennis over Neil Armstrong en andere ruimtereizigers te vergroten. Dit gebeurt middels een foto expositie, het bekijken van een replica ruimtepak dat tijdens maanwandelingen werd gedragen en replica's van spaceshuttles en maanraketten. In het tweede deel zijn de planeten en het zonnestelsel te bewonderen. Kinderen krijgen informatie aan de hand van foto's, die vastgelegd zijn door astronauten tijdens hun ruimtereis. Ook krijgen zij de kans om het perspectief van de aarde van bovenaf te bekijken. Er zal live-interactie zijn met het ruimtestation ISS. Van dit ruimtestation is ook een replica te bewonderen in het winkelcentrum. In het derde onderdeel gaan de kinderen naar 'de maan'. Zodra ze dit onderdeel bereiken zal de spanning voelbaar oplopen. De ruimtecadetten krijgen voordat ze de laatste 'training' van de tour in gaan ruimtevaarthelmen op. Ze stappen gezamenlijk op de maanbodem voor een onvergetelijke maanwandeling.
Kijk voor meer informatie op www.hovenpassage.nl/ruimtereis