De architectuur van de huizen hebben een eigentijdse twist van de Delftse School.
De architectuur van de huizen hebben een eigentijdse twist van de Delftse School. Foto:

Verkoop Klinkerbuurt 3 in Schoemaker Plantage kent goede start

DELFT - Eind januari is de verkoop begonnen van de nieuw te bouwen huizen in Klinkerbuurt 3 van de Schoemaker Plantage. De verkoop vindt plaats via Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars en Olsthoorn Makelaars.

Van de huizen in aanbouw is 95 procent verkocht -grijp je kans, nog één parkhuis te koop!- en de voorinschrijving voor Klinkerbuurt 3 is net gesloten. "De verkoopgesprekken lopen nu", zegt Susan Galesloot, marketingmedewerker bij dit nieuwbouwproject achter het TNO-gebouw aan de Schoemakerstraat. "Bijna alle huizen zijn onder optie, maar dat wisselt nog wel eens en er komt weer nieuw aanbod aan. Dus belangstellenden kunnen altijd contact opnemen met Van Silfhout voor de mogelijkheden. De verkoop verloopt in elk geval soepel. Alle huizen zijn energieneutraal, hebben een goede tuinligging en zijn zeer comfortabel." Als Klinkerbuurt 3 helemaal klaar is, dan zijn de bouwwerkzaamheden op dit terrein nog niet voorbij. Dan volgt er namelijk een energieneutraal appartementengebouw bij de entree van het gebied. Volgende stap in de ontwikkeling is dan de bouw van meer gezinshuizen en kleinschaliger appartementen in de Grasbuurt.
Er wonen al mensen in de Schoemaker Plantage. De huizen die het eerste zijn gerealiseerd, dat zijn de huizen van Klinkerbuurt 1. Zij zien nu nog bouwwerkzaamheden om zich heen. Maar straks is dit een prachtige woonomgeving met een parkachtig stempel. Al eerder werd gesproken van energieneutrale woningen. Alle woningen in dit project zijn de zogenaamde nul-op-de-meter huizen. Dat betekent dat de huizen voor en achter zijn voorzien van zonnepanelen. "Elk huis heeft een eigen warmtepomp, vloerverwarming- en koeling, maximale isolatie, warmteterugwinning en een regenton", legt Galesloot uit. "Het voordeel van deze huizen is, dat ze helemaal klaar zijn voor een gasloze toekomst. Je wekt je eigen energie op, bij normaal gebruik en dat past dus helemaal in de klimaatdoelstelling." De Klinkerbuurt en Grasbuurt hebben nog een aantal gebieden die in ontwikkeling zijn. Nu nog witte blokken op de maquette, die nog gedetailleerd uitgewerkt moeten worden. "Dit wordt een mix van rijhuizen, twee-onder-één kap huizen, vrijstaande huizen en kleinschalige appartementen in de Grasbuurt. Bij de entree van die buurt komt dus ook nog een groter energieneutraal appartementengebouw en een kleinschaliger appartementengebouw, met ruimte voor horeca of een winkel op de begane grond." Op de plaatsen waar nu nog de voormalige TNO-loodsen staan, komt deels het prachtig ontworpen park. De precieze locatie van dit park is tussen de Klinkerbuurt en de Grasbuurt, over de volle lengte. Een fraai stadspark met een waterpartij en een kleine wildernis. "Dit park groeit met de buurt mee. Er wordt telkens een stukje aangelegd. Op dinsdag 6 maart om 11.00 uur wordt gestart met de aanplant van duizend bomen op het - toekomstig- eilandje in het park", legt Galesloot uit. "Hulp is welkom!" Dit eilandje krijgt een zogenoemd Tiny Forest. Het park zelf heeft uitlopers naar de twee woonbuurten. In het geval van de Klinkerbuurt zijn dat gebakken klinkers en in de Grasbuurt is de uitloper van gras. De architectuur is volgens Galesloot een eigentijdse twist van de Delftse School. De stenen zijn ambachtelijk gebakken en de huizen en straten zijn voorzien van veel mooie details. Denk aan Delftse stoepen, sfeervolle buitenlampen, het Schoemakertje -paaltjes die de stoepen markeren- en prachtige details in ramen en gevels. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars via (015) 212 52 88 of Olsthoorn Makelaars via (070) 308 46 56.