Afbeelding
Foto:

Justin Toet, 26 (en Nero)

Wat doe je momenteel hier in de Delftse Hout?
"Ik ben bezig met mijn dagelijkse wandeling met de hond. Vandaag is het heerlijk fris zonnig weer. Ik woon in de wijk Vrijenban, dus als het even kan loop ik met de hond de Delftse Hout in. Die wordt daar lekker moe van en gaat dus straks lekker maffen."

Hoe heet de hond?
"Hij heet Nero. Ik heb hem pas zeven maanden. Hij is 'herplaatst'. Hij is weggehaald bij de vorige eigenaar, waar hij mishandeld werd. Ik geef hem veel aandacht en liefde en dat doet hem goed. Ik merk pas de laatste twee maanden dat hij wat rustiger wordt, maar hij heeft nog lang niet alles verwerkt."

Wat voor ras is het?
Hij is een kruising van Cane Corso en een Amerikaanse Staffort.
Mensen trekken snel hun conclusie over deze rassen, maar ik vind dat ze verder moeten kijken. Nero is enorm sociaal naar zowel mens als dier en toegankelijk naar kinderen die hem veel knuffelen. Hij is een echte aanwinst in mijn familie."

Wat heb je verder gedaan deze week?
"Niet zo heel veel. Ik ga me omscholen. Ik ben acht jaar bouwvakker geweest en wil nu mijn passie volgen. En dat is koken. Ik wil leren en werken combineren, dat werkt bij mij het beste."

Wat is voor jou het nieuws van afgelopen week?
"Ik volg het nieuws niet. Het is alleen ellende wat je over je heen gestort krijgt. Ik sta positief in het leven en dat wil ik graag blijven."