DEN HOORN - Koos van der Burg fietst op 18 maart met een groep enthousiastelingen naar de wedstrijd Hoogland - Den Hoorn om geld in te zamelen voor Fight Cancer.

- Hoe kwam je op dit idee?
"We spinnen al ruim tien jaar voor goede doelen en Yvon Ruiterman kwam al eens met het idee om iets anders te doen. Toen ik in Lage Vuursche aan het fietsen was, zag ik de bordjes 'Hoogland' en toen wist ik wat."

- Een hele organisatie...
"Zeker, we hebben ten eerste contact gezocht met de mensen van Hoogland die heel graag meewerken. Verder kun je dat aan de mensen bij Den Hoorn wel overlaten. De terugreis van zowel de fietsen als de fietsers wordt door sponsors geregeld."

- Met hoevelen gaan jullie?
"We gaan in drie groepen, ingedeeld op tempo, met alle een wegkapitein. Tot nu toe hebben we dertig inschrijvingen, meer zijn er altijd welkom. Informatie is te vinden op de site van Den Hoorn. Vijf mannen die vorige keer nog meededen, kampen nu met kanker. We kunnen ze niet beter maken, maar ze op deze manier wel steunen."

- Veel plezier!
"Dat gaat lukken. We hebben tegen de mensen van Hoogland gezegd dat we voor de verzorging driehonderd puntjes meenemen en dat we met de bus drie punten mee terug nemen."