Bart en Rens houden het hoofd koel! (Foto: Blauww, het Delfts stadsmagazine)
Bart en Rens houden het hoofd koel! (Foto: Blauww, het Delfts stadsmagazine) Foto: PR

Huis kopen? neem een Björnd
aankoopmakelaar mee

De woningmarkt is hectisch. De belangen, wensen en verlangens zijn groot. Hoe zorg je ervoor dat je bij het kopen van een huis je hoofd koel houdt? "Neem een aankoopmakelaar mee", zeggen Bart Hendriks en Rens Jeursen van Björnd Makelaardij.

"Er komt heel wat op je af bij de aankoop van een huis", zegt Bart. En waar veel mensen niet bij stilstaan is dat er vaak ook een hoop emotie bij komt kijken." Dan is het goed om ons als aankoopmakelaar erbij te betrekken", valt Rens zijn collega bij. "Wij staan er rationeler in en kunnen met kennis van zaken advies geven. Dat doen we op basis van 'no cure, no pay".

Zoeken, kijken, keuren
Wie een Björnd aankoopmakelaar inschakelt kan ervan verzekerd zijn dat zij bij het hele proces, van eerste zoekopdracht tot sleuteloverdracht betrokken blijven. "Vaak heb je als woningzoekende al wel een redelijk beeld van wat je zoekt. In een eerste gesprek inventariseren wij jouw wensen. Je kunt je ook inschrijven op onze website om zo direct informatie te krijgen over de woningen die wij in ons bestand hebben. Wie onze Facebook pagina liket krijgt ook al een sneak preview van huizen die net op de markt komen. Aankoopklanten worden tevens ingeschreven in het uitwisselingssysteem tussen de verschillende makelaars en krijgen zo het gehele collegiale aanbod eerder". Als er een huis beschikbaar is dat jouw interesse wekt, dan regelen Bart en Rens de bezichtiging en ze gaan natuurlijk mee om je te adviseren. "Aan de hand van diverse criteria zoals de locatie, de kenmerken van het pand en de bouwkundige staat kunnen wij een reële waarde-inschatting maken." Vervolgens zetten we samen met jou alle plussen en minnen op een rij en kijken we onder meer of de vraagprijs reëel is." In de hectische markt van nu moet je vaak snel beslissen, maar Bart en Rens adviseren om toch het hoofd koel te houden: "ook in deze tijd gaat niet alles voor de vraagprijs weg", benadrukt Rens. "En andersom: soms zijn er goede argumenten om toch boven de vraagprijs te gaan zitten. Daar komt ons advies dus echt goed van pas."

Oplevering
Is de beslissing eenmaal genomen? Dan zorgen Rens en Bart voor de formele afhandeling. "We controleren de onderliggende stukken, koopakte, adviseren een eventuele bouwkundige keuring en gaan mee naar de notaris", somt Rens op. "Wij blijven betrokken tot de oplevering", vult Bart aan. Ons werk houdt pas op als u de sleutel in handen heeft!"