De Zuidhoornseweg wordt een verbinding tussen de Reinier de Graafweg en de A4.
De Zuidhoornseweg wordt een verbinding tussen de Reinier de Graafweg en de A4. Foto: Henk de Kat

Werken aan de Woudseweg

De gemeente Midden-Delfland voert twee weekenden lang werkzaamheden uit aan de Woudseweg om de Zuidhoornseweg aan te kunnen sluiten.

Dit gebeurt in het kader van de aanleg van de Zuidhoornseweg: de nieuwe verbindingsweg tussen de Reinier de Graafweg in Delft, de A4 en de Harnaschdreef.
Volgende week wordt gewerkt aan de kruising Woudseweg/Harnaschdreef en de aansluiting met de Woudseknoop/rijksweg A4. Het werk bestaat vooral uit het aanbrengen van asfalt en het aanpassen van de verkeerslichten. Dit wordt in twee fases uitgevoerd: van vrijdagavond 26 januari 21.00 uur tot maandagmorgen 29 januari 05.00 uur en van vrijdagavond 2 februari 21.00 uur tot maandagmorgen 5 februari 05.00 uur.
Het streven is om alle werkzaamheden in de zomer van 2018 af te ronden. De gemeente Delft verwacht één jaar later de aansluitende weg, de Reinier de Graafweg, klaar te hebben. Na de herinrichting van de Reinier de Graafweg in Delft wordt de Zuidhoornseweg opengesteld richting Delft.
Voor doorgaand verkeer is volgend weekend een omleidingsroute beschikbaar. De route wordt met borden aangegeven. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar. Er worden verkeersregelaars ingezet om dit te begeleiden. Vanaf vrijdag 26 januari rijden de buslijnen 32 en 37 via een omleidingsroute over de A4 in plaats van over de Harnaschdreef en Woudseweg. Voor de reizigers van de haltes Harnaschdreef, Hoflanddreef en Gasthuisland zet de Gemeente Midden-Delfland een pendelbusje in naar het begin en einde van de omleiding.