Afbeelding
Foto:

Dennis lampe, 31

-Wat bent u hier momenteel aan het doen op de Molslaan?
"Ik ben mijn kat aan het uitlaten. Zijn naam is George Harrison en hij is pas een halfjaar oud. Het valt wel mee hoe moeilijk het is om aan te leren. Hoe jonger, hoe leergieriger ze nog zijn. Hij moet eigenlijk gewoon wennen dat hij buiten aan een touwtje zit. Mensen op straat vinden het wel leuk om te zien en hij krijgt dan ook regelmatig een aai over zijn bol.

-Waarom dan eigenlijk geen hond?
"Ik ben niet zo vaak thuis en een kat is daar veel makkelijker in. Ik hoef hem niet perse uit te laten, maar ongeveer om de dag ga ik toch even een stukje met hem lopen."

-Heeft u de afgelopen week nog iets meegemaakt?
"Toevallig was ik gister op een kinderfeest. Ik werkte daar als ballonnenclown. Dat doe ik vaker en eigenlijk is het een uit de hand gelopen hobby. Ik doe het nu zo'n twee jaar voor het echt."

-Hoe kwam het zo dat je besloot clown te worden?
"Mijn vader is al 26 jaar clown. Het is inderdaad weleens een beroep dat van vader op zoon overgaat, maar mijn vader heeft mij nooit gepusht om clown te worden. Helemaal niet. Maar het maakt hem daarom wel erg blij dat ik alsnog clown ben geworden."

-Wat is voor jou het nieuws van de afgelopen week?
"Eerlijk gezegd volg ik het nieuws niet zo. Het heeft vanochtend wel erg gestormd, maar als ik op dit moment zo kijk, prachtige storm! Nee, ik heb er zelf weinig van gemerkt. Ik hoorde de ramen een beetje klapperen, maar ik kon gewoon uitslapen en mijn koffie drinken. Prima."