Lezingen over Gasthuisplaats


DELFT – In De VAK aan de Westvest 9 in Delft is dinsdag 23 januari vanaf 20.00 uur een lezingavond over de nieuwe functies voor de Gasthuisplaats. Wytze Patijn zal tijdens deze Delfia Batavorum lezingenavond de ontwikkelingen tot op heden toelichten en aangeven welke activiteiten in de toekomst zullen plaatsvinden. Stadsarcheoloog Steven Jongma zal ingaan op de archeologische onderzoeken en bijzondere historische vondsten die in de afgelopen decennia op de Gasthuisplaats zijn gedaan. Ilse Rijneveld, adviseur monumenten bij de Gemeente Delft, licht vervolgens de gebouwde geschiedenis van deze plek toe. De toegang is gratis voor leden van Delfia Batavorum, niet-leden betalen 5 euro.

Molen de Roos
in het licht

DELFT - Vrijwilligers en molenaars van Molen de Roos hebben afgelopen weken druk campagne gevoerd om geld binnen te halen voor nieuwe, duurzame verlichting om Molen de Roos mooi uitgelicht te laten worden. Inmiddels is ruim 75 procent van de benodigde 20.000 euro binnengehaald. Voor de laatste 25 procent roepen ze ieders hulp in. Doneren kan via www.voorjebuurt.nl/moleninhetlicht.

GroenLinks opent campagnepand

DELFT - GroenLinks Delft heeft vorige week zaterdag 13 januari haar campagnepand aan de Choorstraat 16 geopend. Vanuit deze plek trekken de leden en sympathisanten van GroenLinks de komende maanden de stad in om met de inwoners van Delft in gesprek te gaan.