Gemeente gaat investeren in gymzalen


DELFT - Met partijen in de stad is de Visie Sport en Bewegen 2017-2025 gemaakt om richting te geven aan een dubbele opgave: het stijgen van het aantal inwoners en het verbeteren van de kwaliteit van de voorzieningen in Delft. Gemeente, Sportraad en verenigingen hebben een gezamenlijk wensbeeld: In 2025 zijn Delftenaren gezond en actief, beschikt Delft over een passend voorzieningenniveau, heeft Delft een beweegvriendelijke inrichting van de openbare ruimte en zijn de Delftse sportverenigingen vitaal, open en maatschappelijk actief. Om dit na de bezuinigingen die afgelopen jaren nodig waren voor elkaar zijn krijgen, zijn nu nieuwe investeringen nodig. Onder meer omdat veel gymzalen verouderd zijn en er voor de binnensport geen mogelijkheden zijn om te groeien. Ook is uit onderzoek gebleken dat inwoners van Delft te weinig bewegen. Sterk is dat sportvoorzieningen in Delft efficiƫnt georganiseerd zijn met betrokkenheid van veel private partijen en dat er een breed aanbod van sporten in Delft is.
De ambities uit de Visie op Sport en Bewegen in Delft 2017-2025 worden met partners in de stad uitgewerkt in een investeringsagenda sportaccommodaties. Dit is onderdeel van Agenda Delft 2040. Ook komt er een uitvoeringsplan Sport en Bewegen waarin prioriteiten en acties worden bepaald.

AV '40 organiseert De Houtloop


DELFT - Atletiekvereniging AV'40 organiseert zondag 21 januari De Houtloop. Voor de jeugd tot en met 12 jaar is er een loop van 1,5 kilometer op gedeeltelijk door het park. De start is om 10.30 uur en de deelname gratis. Om 11.00 uur starten de lopen van de 5, de 10 of de 15 kilometer. De deelname hieraan kost 2 euro. Deze lopen worden gehouden door de Hertenkamp en de Delftse Hout. Inschrijven kan ter plaatse vanaf 10.00 uur. AV'40 is gelegen aan de Sportring 12 achter de Sporthal Brasserskade. Douche-, kleed- en parkeergelegenheid voldoende aanwezig. Bel voor meer info naar Gerard Aarts via 015-2565453 of www.av40.nl.

Budo Gouweleeuw ontvangt JBN
keurmerk

DELFT - Budo Gouweleeuw is het jaar goed begonnen. Zij ontving het JBN keurmerk van de Judobond Nederland (JBN). Budo Gouweleeuw geeft les in Judo, Jiu Jitsu en sinds 2017 ook Yoga. Met het keurmerk stimuleert de JBN de bij haar aangesloten verenigingen op kernwaarden als fysieke en sociale veiligheid en de kwaliteit van de lessen. Een vereniging die het JBN keurmerk aanvraagt moet aantonen dat zij een veilig sportklimaat biedt, onder meer met een 'Verklaring Omtrent Gedrag' voor de docenten en protocollen tegen ongewenste omgangsvormen zoals pesten en seksuele intimidatie. Ook worden eisen gesteld aan de kwaliteit van de lessen, de accommodatie en de docenten.