Tulpenfeest bij Intratuin Zoetermeer

ZOETERMEER - Het is zaterdag 20 januari Nationale Tulpendag en dat moet gevierd worden, vinden ze bij Intratuin Zoetermeer! Daarom organiseert dit tuincentrum op zaterdag 20 januari een tulpenfeest met verschillende activiteiten om deze kleurrijke bloeiers in het zonnetje te zetten en alvast langzaam in de voorjaarsstemming te komen. Bezoekers kunnen zelf tulpen plukken. Leuk om samen met de (klein)kinderen te doen. Je betaalt slechts 1 euro 99 voor tien stuks. Wees er dus op tijd bij, want op is op. Ook is er een workshop tulpenkrans maken, waarbij met kleurrijke tulpen een prachtige lentekrans kan worden gemaakt. Deze workshop is op inschrijving en kost 15 euro per persoon, inclusief een drankje en wat lekkers. Ze starten om 10.30 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. Aanmelden kan bij de servicebalie via 079-3515551. Kinderen kunnen tijdens het Tulpenfeest een eigen tulpenschilderij maken met aardappels en verf op canvas. De workshop kost 2 euro 50 per persoon, inclusief een drankje en wat lekkers. Ze starten om 10.00 uur, 13.00 uur en 15.30 uur. Aanmelden kan bij de servicebalie via 079-3515551.

Onterecht betaalde boete teruggestort

DELFT - Deze maand krijgen 52 bijstandsgerechtigden in Delft een onterecht opgelegde boete teruggestort of kwijtgescholden. Die boete was eerder opgelegd onder de fraudewet. In november 2014 stelde de Centrale Raad van Beroep dat de fraudewet in strijd is met het evenredigheidsbeginsel. D66 Delft diende daarom een motie in die het college op droeg om de boetes die onterecht zijn opgelegd, terug te betalen. Binnen de fraudewet werden mensen die – niet verwijtbaar- bijvoorbeeld te laat informatie aanleverden, zwaar beboet en als fraudeur neergezet. Juist kwetsbare mensen voor wie regels niet altijd duidelijk waren kwamen hierdoor in financiële problemen. Christine Bel diende een motie in om onterechte boetes terug te betalen. B en W gaf als reactie dat het veel geld kost om uit te zoeken om welke mensen het gaat en ontraadde de motie. Het gaat om, zeker voor betrokkenen, substantiële bedragen. De gemiddelde verlaging van de boete is 944 euro. Het hoogste bedrag wat terugbetaald moet worden is 1299 euro. "Ik ben blij, dat dankzij onze motie en technische navraag naar de uitvoering, mensen het geld nu ook echt terug krijgen", reageert D66-fractievoorzitter Christine Bel.

Lieke van Rossum lijsttrekker SP

DELFT - Lieke van Rossum is door de ledenvergadering van de SP Delft gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. De SP leden hebben ook het verkiezingsprogramma goedgekeurd."Het is een grote eer om de SP nog een keer te mogen aanvoeren bij de verkiezingen. Ik ben ook heel blij met het verkiezingsprogramma", reageert Lieke van Rossum.