Bij het CLD kijken we naar meer dan cijfers alleen
Bij het CLD kijken we naar meer dan cijfers alleen Foto:

'We bieden de leerlingen kansen via opstromen'

Er zijn goede redenen om na de basisschool te kiezen voor het Christelijk Lyceum Delft (CLD).

Wij bieden onze leerlingen alle kansen om door goed presteren op te stromen", aldus directeur Simon Belder. "Daarom start iedere leerling bij ons in een tweejarige brugperiode op een niveau dat hij of zij zeker aankan. Wie vervolgens goed presteert, kan omhoog klimmen. Zo stimuleren we het zelfvertrouwen van de leerling, dat vinden we belangrijk. We willen een veilige, zorgzame school zijn. We zijn groot, maar wel persoonlijk, omdat onze school in kleine afdelingen is onderverdeeld. We kennen onze leerlingen en hun ouders en luisteren naar hen, om zo optimaal bij hun vragen en behoeften aan te sluiten."
Dat geldt ook voor de opleidingsmogelijkheden bij het CLD: "Voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in technologie hebben we de afdeling Technasium op havo en vwo, en hebben we het vak Technologie en Toepassing (T&T) voor de mavo. Leerlingen met een vwo-advies kunnen als ze willen direct starten in een gymnasiumklas. Met deze mogelijkheden willen we onze leerlingen uitdagen en optimaal kansen bieden om te slagen. Onze examenuitslagen zijn hoog en dat laat zien dat deze aanpak uitstekend werkt!"

Meer dan cijfers
Goede examenuitslagen zijn mooi, maar er is meer dan cijfers, benadrukt Belder: "wij bereiden onze leerlingen voor op hun functioneren in de maatschappij. Dat doen we door te werken aan persoonlijke vorming, dat speelt een belangrijke rol bij de competentievakken. Naast het al genoemde Technasium en T&T, komt er nu voor de havo-bovenbouw leerlingen met een economisch profiel de International Business Class. Hier leren ze bijvoorbeeld dingen als planmatig werken, structureren en omgaan met feedback. Vaardigheden die je in de maatschappij van de 21e eeuw hard nodig hebt.