Stanislas, extra leuk!
Stanislas, extra leuk! Foto:

Stanislascollege Westplantsoen: Een wereld vol mogelijkheden

Stanislascollege Westplantsoen bestaat al bijna 70 jaar en staat al sinds jaar en dag bekend om goed onderwijs en de fijne sfeer.

De school onderscheidt zich ook door bijzondere vakken, programma's en activiteiten. Zo leer je jezelf op het Stanislascollege Westplantsoen nog beter kennen. Dit helpt je om succesvolle keuzes te maken voor de toekomst.

Extra keuzes
Heb je een havo, havo/vwo of vwo-advies, dan ben je van harte welkom op SCW. Je kunt internationaal erkende taalprogramma's volgen voor de talen Chinees, Engels, Frans, Duits en Spaans. Havoleerlingen kunnen kiezen voor extra verdieping op het gebied van techniek, sport of muziek. Vwo-leerlingen kunnen kiezen tussen de unieke vakken onderzoeken & ontwerpen of economie & ondernemen. Dit zijn geen extra vakken, maar het gaat om een praktijkgerichte invulling van verschillende vakken. Leren door doen en ervaren.
Voor leerlingen die meer aankunnen is er een plustraject in de onderbouw.

Extra activiteiten
Leren doe je niet alleen in de klas en op het Westplantsoen al helemaal niet. Elk jaar zijn er volop excursies, projecten en activiteiten. Een paar voorbeelden? Gymnasiumleerlingen leven twee dagen als echte Romeinen. Een groep technische leerlingen wil met robot L.U.I.G.I meedoen aan het First Tech Challenge kampioenschap in Detroit.

Extra gezelligheid
Onze school staat bekend om de sfeer en de gezelligheid. Leerlingen geven aan dat zij het relaxed op school vinden. Iedereen mag zijn wie hij of zij is en ook na de lessen is er van alles te beleven. Zo zijn er onder meer een toneelgroep, een koor, een orkest, een acrobatiekclub, de schoolkrantredactie, sporttoernooien, open podia, goede doelen-acties, afdelingendagen en geweldige schoolfeesten. Kortom, de school bruist!

Open avond of dag
Ben jij benieuwd geworden naar deze school en wil je ook graag zelf ervaren hoe de sfeer in de school voelt? Kom dan langs op de open avond of open dag. Je kunt ook een lesjesavond bezoeken of een rondleiding krijgen op woensdagmiddag (school in bedrijf).
Check voor data en tijden de website: www.stanislascollege.nl/westplantsoen.