it jaar speelt 'theatergroep Lyceum Ypenburg' de originele musical JOSEPH (and the amazing technicolor dreamcoat)
it jaar speelt 'theatergroep Lyceum Ypenburg' de originele musical JOSEPH (and the amazing technicolor dreamcoat) Foto: PR

Je hebt altijd méér talent dan je denkt

'Het tegenovergestelde van goed is niet slecht maar goed geprobeerd.' Deze slogan vind je op elke muur van het theaterlokaal op Lyceum Ypenburg. Je zit tenslotte op school om te leren en dat lukt je alleen als je ook de kans krijgt om écht te ontdekken waar je mogelijkheden liggen.

En dat ontdek je natuurlijk alleen door ''trial en error'. Dat een puber méér kan dan hijzelf vermoedt wordt elke dag bewezen in de diverse talentgroepen die Lyceum Ypenburg rijk is. Naast de speciale theatertalentgroep kent de school ook 'Digital Science', 'Atelier', 'Muziek' en 'Sport'. Voor iedereen die zijn talenten op een bepaald gebied wil ontdekken of (verder) wil ontwikkelen is er dus wel iets te halen. Dat deze 5 talentgroepen erg populair zijn blijkt wel uit het feit dat meer dan tweederde van de nieuwe brugklassers voor één van die talentgroepen kiest.

Talent laten zien
Het mooie van de talentgroepen is dat de leerlingen hun talenten ook in het openbaar kunnen laten zien. Zo is er de jaarlijkse tentoonstelling van de talentgroep 'Atelier' waar al hun beeldende kunst wordt getoond. En de talentgroep 'Theater' sluit het schooljaar altijd af met een aantal spetterende eindpresentaties op het grote podium en in de spotlights van de theaterzaal. Maar het hoogtepunt van alle theateractiviteiten is te zien bij de jaarlijkse musicalvoorstelling in de school. Dit jaar speelt 'theatergroep Lyceum Ypenburg' de originele musical JOSEPH (and the amazing technicolor dreamcoat) van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. Na musicals als Grease, Aida, Belle en het Beest, the Lion King en Shrek is het dit jaar de beurt aan deze superkomische musical. Naast al het spel-, dans- en zangtalent van de tientallen leerlingen én docenten is er ook een fantastisch 8- koppig orkest dat zorgt voor een swingende muzikale begeleiding van het geheel.

Reserveren
Op 8, 9 en 10 maart 2018 worden deze voorstellingen opgevoerd voor iedereen van binnen en buiten de school. Reserveren kan nu al via de e-mail: musical@lyceumypenburg.nl Een kaartje kost 10 euro.

Talent ontwikkelen en laten zien!