Afbeelding
Foto:

Nelleke Guequierre, 47

-Wat doet u momenteel hier in de Cellebroerstraat?
"Ik ben onderweg naar huis en ik heb net bij de bakker even wat taartjes gekocht. Mijn dochter is gister dertien jaar geworden en dat gaan we straks nog even extra vieren."

-Heeft u verder nog plannen vandaag?
"Vanavond geef ik nog zangles. Dat doe ik al meer dan twintig jaar. Ik heb vroeger hier aan de universiteit gestudeerd en ben ingenieur, maar zangles geven dat vind ik echt leuk. Je kan er iemand heel blij mee maken en hebt er meteen lol van. Soms moet je je hart volgen, want er zijn belangrijkere dingen dan veel geld verdienen."

-Als iemand écht niet kan zingen, raadt u ze dan aan een instrument te proberen?
"Ik zeg altijd: Wie kan praten, kan óók zingen. Waar je dan uiteindelijk terecht komt, dat is een ander verhaal, maar het is veel belangrijker dat je er zelf veel lol in hebt. Waarom zou ik iemand dan kwetsen door te zeggen dat hij of zij het niet goed kan?"

-Heeft u de afgelopen week nog iets meegemaakt?
"Ik heb op het Grotius College een presentatie gegeven. Er was altijd al een vrijeschool basisschool, maar sinds drie jaar zit er ook een afdeling op het Grotius College. Als één van de initiatiefnemers hiervan gaf ik een presentatie over hoe het nu verder moet. Na drie jaar gaat het in ieder geval heel goed. Er zijn in totaal al 209 leerlingen in drie leerjaren."

-Wat is voor u het nieuws van de afgelopen week?
"Ik volg het nieuws eigenlijk nooit, want de berichten zijn vaak zo depressief. Ik kijk liever om mij heen in mijn eigen omgeving."