De nieuwe, meest sportieve uitvoering van de Mitsubishi Outlander PHEV: de S-Edition.
De nieuwe, meest sportieve uitvoering van de Mitsubishi Outlander PHEV: de S-Edition. Foto:

Mitsubishi Outlander PHEV in sportieve S-Edition

Met de introductie van de S-Edition is het aanbod van de Mitsubishi Outlander PHEV nòg aantrekkelijker geworden. Aanpassingen in het interieur in combinatie met een scherpe prijsstelling.

De Mitsubishi Outlander PHEV is de best verkochte plug-in hybrid van Europa. Met de komst van deze S-Edition, wordt de auto nog eens interessanter voor de zakelijke zowel als de particuliere rijders. Dat past helemaal in de doelstelling om de Outlander PHEV toegankelijk te maken voor een breder publiek.
De topversie in de range, zo kan de S-Edition best genoemd worden. In sportiviteit en dankzij de talloze upgrades als het gaat om uitstraling, luxe en rijgedrag onderscheidt deze uitvoering zich.
Wat zijn de uiterlijke kenmerken van de S-Edition? Onder meer de in 'Dark Chrome' uitgevoerde grille en de 18-inch lichtmetalen wielen, zwarte dakrails, skidplates in carrosseriekleur en B- en C-stijlen in glossy black.
Aan de binnenzijde is de bestuurder happy in de luxe lederen bekleding, zilverkleurige decoratiepanelen, zwarte bekleding op het plafond en rood stikwerk voor stoelbekleding, het stuurwiel, het dashboard en de armsteun.
In technisch opzicht is deze uitvoering optimaal uitgevoerd, met high performance Bilstein-schokdempers, high-performance Bridgestone Dueler H/P Sport-banden en een hogere carrosserie-vastheid, dankzij geavanceerde lijm-lastechnieken.
Comfortabeler èn sportieber dan de overige uitvoeringen, met een vanafprijs van 51.990 euro.
De normale uitvoering van de Mitsubishi Outlander PHEV heeft nu een vanafprijs van 35.990 euro. Daarmee is het basismodel substantieel lager geprijsd dan vergelijkbare plug-in hybride SUV's op de Nederlandse markt. Ander zeer kenmerkend voordeel: de Outlander PHEV is al sinds de introductie in 2013 geschikt om te laden èn ontladen, het zogenaamde bi-directioneel laden, zodat de batterij van de auto kan worden ingezet als energiebuffer, met als technische term Vehicle-to-Grid.



Preuninger Haagland
www.preuninger.nl



AUTORAI
Mitsubishi werkt achter de schermen aan een zogeheten S-Edition van de Outlander PHEV. AutoRAI.nl mocht als enige Nederlandse titel in Noorwegen rijden met een prototype. De uitvoering biedt meer dan alleen uiterlijk vertoon. Ook onderhuids past Mitsubishi het nodige aan.
Afgezien van wat donkerchromen exterieuraccenten, nieuwe sportstoelen, sportieve details in het interieur en zwarte inlegdelen, is de techniek van de Outlander PHEV S-Edition veel interessanter. Mitsubishi monteert bijvoorbeeld schokdempers van Bilstein, geeft de vering een stijvere set-up, monteert betere banden en versterkt het chassis.
Sneeuw- & sportmodus
Op een bevroren meer in Noorwegen, zo'n 4 uur rijden boven Oslo, blijkt de nieuwe set-up goed te werken. Een engineer van Mitsubishi legt uit dat het Super-All Wheel Control-systeem (S-AWC) ook wordt uitgebreid met twee nieuwe modi. De eerste is een sneeuwmodus voor optimale controle in winterse omstandigheden. In de sportmodus is de S-Edition nog feller. De engineer: "We willen hiermee vast laten zien dat we bezig zijn en blijven aan het verbeteren van het All Wheel Control-systeem. Het wordt alleen maar beter, dat beloven we."
Indrukwekkend herstelniveau
Op het ijs merk je direct de toegevoegde waarde van de sneeuwmodus. Ten opzichte van de S-AWC heb je nóg meer controle. Het herstelniveau van de S-Edition na een drift is ronduit indrukwekkend. De Outlander PHEV S-Edition is dus daadwerkelijk scherper dan een conventionele Outlander PHEV (modeljaar 2017), die we kort daarvoor reden. Die test is binnenkort uitgebreid te zien en te lezen op AutoRAI.nl.
Veelbelovend
Al met al een veelbelovende versie van de plug-in hybride SUV. Er is alleen nog één maar: Mitsubishi weet nog niet wanneer de Outlander PHEV S-Edition op de markt komt.
AUTORAI

AUTOVANDAAG
Aangescherpte en sportieve Mitsubishi Outlander S-Edition

04 januari 2018 - 16:36 Door: Redactie Autovandaag
Na een paar jaar van topverkopen zakte in 2017 de belangstelling voor de
Mitsubishi Outlander PHEV behoorlijk in. Detailwijzigingen en scherpere prijzen moeten de verkopen weer helpen.
De Mitsubishi Outlander PHEV mag dan wel de best verkochte plug-in hybride van het land zijn, op het moment dat de gunstige belastingmaatregelen wegvallen, zakken de verkopen fors terug.

S-EditionHet merk brengt nu een S-Edition topversie die op het gebied van uitstraling, luxe en rijgedrag is aangescherpt. De auto heeft een Dark Chrome grille, 18 inch lichtmetalen wielen, zwarte dakrails, skidplates in de carrosseriekleur en in glanzend zwart uitgevoerde B- en C-stijl.

PrijsIn het interieur gaat het verder met lederen bekleding met rode stiksels ook op het stuur, dashboard en de armsteun, zwarte hemel en zilverkleurige accenten. Verder wordt het weggedrag in positieve zin beïnvloed door high-performance Bilstein-schokdempers, Bridgestone Dueler H/P Sport banden en een hogere carrosseriestijfheid. De Outlander S-Edition kost 51.990 euro. De Outlander PHEV begint echter al vanaf 35.990 euro.
AUTOVANDAAG