Het team van de Hypotheker geeft altijd eerlijk en onafhankelijk advies.
Het team van de Hypotheker geeft altijd eerlijk en onafhankelijk advies. Foto:

'Bij De Hypotheker staan we in 2018
weer klaar voor de Delftse klant'

Bij De Hypotheker Delft zien ze ook dat het goed gaat met de economie. "2017 was een goed jaar, waarin wij leuke zaken hebben kunnen doen. Consumenten durven weer eerst te kopen en dan te verkopen" aldus Olaf Verschoor. "De snelheid van de verkoop van koopwoningen zat er goed in, waardoor huizenbezitters snel konden schakelen." Het kopen van een woning wordt lastiger omdat er steeds minder aanbod is. De Hypotheker adviseert dan ook altijd een aankoopmakelaar in te schakelen, omdat die je behoed voor een verkeerde aankoop of een te hoge prijs.


Zelf afsluiten?
Het is steeds vaker mogelijk om zelf een hypotheek af te sluiten. Een nadeel is dat dit niet voor iedereen is weggelegd, omdat één verkeerde keuze grote gevolgen kan hebben. Vanaf medio januari is het mogelijk de hypotheek zelf samen te stellen op de site van De Hypotheker vervolgens kan jouw eigen plan worden getoetst door één van de onafhankelijke adviseurs van De Hypotheker. Je hebt dan één adviesgesprek waarbij de hypotheek gelijk wordt afgesloten. Dit levert een besparing op aan advieskosten.


NHG omhoog
De huizenprijzen stijgen en zo ook de Nationale Hypotheek Garantie. Het vangnet stijgt met maar liefst 20.000 euro naar 265.000 euro. Het NHG is er voor mensen die vanwege omstandigheden niet meer hun hypotheeklasten kunnen opbrengen. Volgens De Hypotheker is er meer goed nieuws: "Tweeverdieners mogen méér lenen en bij het afsluiten van een hypotheek is het ook niet langer verplicht om een overlijdensdekking af te sluiten. Dat is gunstig voor jonge kopers en oudere kopers." Het is mogelijk om een duurder huis te kopen met dezelfde lage NHG rente. Het is een ingewikkeld verhaal maar je kan het zien door de koopsom te splitsen. "Stel, een koopwoning kost 365.000 euro. De Nationale Hypotheek Garantie wordt in 2018 dus 265.000 euro. Dan is er nog een rest van 100.000 euro. Simpel gezegd splits je het totale bedrag en de 100.000 betaal je de grond als een soort erfpacht. Het voordeel is dat ook dan de rente laag blijft." Wilt u meer weten? Kijk op www.hypotheker.nl of kom langs bij De Hypotheker aan de Westvest 1.