Op de spoedeisende hulp in het Reinier zijn acht patiënten behandeld voor klachten gerelateerd aan de jaarwisseling.
Op de spoedeisende hulp in het Reinier zijn acht patiënten behandeld voor klachten gerelateerd aan de jaarwisseling. Foto:

Gezellig, lawaaiig en hier en daar een incident

DELFT - De nieuwjaarsnacht in het Reinier de Graaf ziekenhuis is rustig verlopen. Ook elders in het Delft was het relatief rustig.

Op de spoedeisende hulp in het ziekenhuis zijn na middernacht acht patiënten behandeld voor klachten die gerelateerd zijn aan de jaarwisseling. Dat zijn er drie minder dan vorig jaar. Vier van de acht patiënten werden behandeld vanwege vuurwerkletsel. Bij vier patiënten, drie vrouwen en één man, was sprake van een alcoholvergiftiging. Dat zijn er vier minder dan vorig jaar. Een van hen was onder de 18 jaar. Er was geen sprake van geweld tegen medewerkers.

Zoals altijd
Ook elders in Delft is de jaarwisseling rustig verlopen. De feestelijkheden op straat en het vuurwerk verliepen zoals altijd. Gezellig, lawaaiig en met hier en daar een incident, waaronder containerbrandjes. Aan het eind van de nacht was het op sommige plaatsen onrustig en moest de politie ingrijpen. Er waren geen autobranden en de vreugdevuren zijn veilig verlopen.