Boksvereniging heeft zo'n 60 tot 65 actieve leden die wekelijks in de gymzaal van de Cornelis Musiusschool aan de Nassaulaan trainen. Die stek hadden ze per augustus 2018 moeten verlaten. De vereniging is blij al voor die tijd aan de slag te kunnen in het Cultuurlab.
Boksvereniging heeft zo'n 60 tot 65 actieve leden die wekelijks in de gymzaal van de Cornelis Musiusschool aan de Nassaulaan trainen. Die stek hadden ze per augustus 2018 moeten verlaten. De vereniging is blij al voor die tijd aan de slag te kunnen in het Cultuurlab. Foto:

Boksvereniging Delft blij met verhuizing naar Cultuurlab

DELFT – Voor Boksvereniging Delft kwam vorige week een einde aan ruim twee maanden van onzekerheid. De Delftse boksers moesten hun huidige trainingslocatie verlaten en zochten naarstig naar een nieuwe stek. Die hebben ze nu gevonden.

De boksers gaan vanaf 1 maart trainen in het Cultuurlab aan de Brabantse Turfmarkt. "We zijn hartstikke blij met deze oplossing", zegt trainer en bestuurslid Aldo Fulgheri. "We kunnen daar gebruik gaan maken van een mooie gymzaal op de eerste verdieping, van 10 bij 20 meter, met alle faciliteiten, zoals kleedkamer en opslagruimte."
Het vinden van een nieuwe stek ging niet zonder slag of stoot. Begin oktober hoorde Boksvereniging Delft via het geruchtencircuit dat de gymzaal van de Cornelius Musiusschool, waar ze nu gebruik van maken, zal sluiten omdat de school wordt verbouwd. Dat bleek te kloppen. "En ik geef ze geen ongelijk, hoor", zegt Aldo Fulgheri.
Alleen betekende dit wel dat de Delftse vuistvechters vanaf augustus dakloos zouden zijn. Stadsbelangen Delft stelde het college van B en W hierover schriftelijke vragen. Ook de vereniging zat niet stil. "We hebben vrijwel alle instanties benaderd", zegt Aldo Fulgheri. "We spraken met de gemeente, de Sportraad, benaderden ROC Mondriaan, de TU Delft, GGZ, maar nergens was in de avonduren plek voor ons. De druk op binnensportlocaties is in Delft enorm, zeker aan deze kant van de stad."

Niet afgewacht
Dat constateert ook de gemeente, blijkt uit de beantwoording van de schriftelijke vragen van Stadsbelangen. Delft gaat hiervoor oplossingen zoeken. Boksvereniging Delft heeft die oplossing niet afgewacht. "We kwamen gelukkig op het idee om eens bij het Cultuurlab binnen te stappen. We hadden daar een heel leuk gesprek met hun enthousiaste bestuur. Dat klikte meteen. We gaan daar vanaf 1 maart dus elke dinsdag- en donderdagavond trainen van 7 tot half 9 en op zaterdagochtend. We trainen doordeweeks iets eerder op de avond dan voorheen, maar dat is geen probleem."
En wat als het niet was gelukt? Dan was ook een verhuizing naar een gymzaal aan de Griegstraat nog een optie geweest. "Dat was ons aangeboden door de Laurentius Stichting. Die zaal is echter helemaal aan de andere van de stad, terwijl veel van onze leden in en rond de Wippolder wonen. We zouden zeker naar de Griegstraat zijn gegaan als dit niet was gelukt, maar nu kunnen we terecht in het Cultuurlab. Dat zien we helemaal zitten – en zij ook."