Afbeelding
Foto:

Gery van Raven, 74

-Wat bent u momenteel aan het doen hier aan de Papsouwselaan?
"Ik kom net van de kapper en ik ben erg tevreden met het resultaat. Ik wacht altijd te lang. Eigenlijk moet ik ongeveer om de zes weken gaan, maar ga vaak om de twee maanden. Maar nu voel ik me wel meteen weer 45! Nu ga ik dan ook nog even boodschappen doen, want ik ben verder in de week altijd veel bezig."

-Wat doet u dan zoal?
"Ik tennis drie keer per week en ik doe sinds kort vrijwilligerswerk voor Terres des Hommes aan de Nieuwe Langedijk. Daar werk ik in een soort tweedehandswinkel. Je zou er eens langs moeten komen! De opbrengst gaat naar het goede doel. Verder volg ik nog Franse les. Ik ga heel graag naar Parijs. Als ik Gare du Nord uitstap dan voelt het altijd weer een beetje als thuiskomen. Ze zeggen dat ouderen meer moeten bewegen, nou ik beweeg denk ik wel genoeg!"

-Wat goed. En hoe heeft u oud en nieuw gevierd dit jaar?
"Ik was thuis met mijn vriend en heb oliebollen gebakken. Die bak ik ieder jaar zelf. De buurvrouw vindt ze ook erg lekker, zij kwam ook een zakje bollen ophalen. In januari en februari maak ik ze dan altijd nog een keertje en geef die dan aan vrienden van de tennisclub. Dat vind ik gewoon leuk!"

-Wat is voor u het nieuws van de afgelopen week?
"Dat vind ik een lastige, maar we moeten elkaar allemaal wat beter verdragen en wat aardiger zijn tegen elkaar. In Amerika slaat president Trump door wat vreemdelingen betreft. De wereld wordt daar echt niet beter van."