De korfballers van Fortuna en de rugbyers van RC Delft zijn blij met de plaatjesactie van Jumbo. En dáár zijn Jeroen de Bruin van Jumbo Buitenhof (linksboven) en Johan Schippers van Jumbo Zuidpoort (derde van linksboven) weer blij mee. Meer foto's staan op www.delftopzondag.nl.
De korfballers van Fortuna en de rugbyers van RC Delft zijn blij met de plaatjesactie van Jumbo. En dáár zijn Jeroen de Bruin van Jumbo Buitenhof (linksboven) en Johan Schippers van Jumbo Zuidpoort (derde van linksboven) weer blij mee. Meer foto's staan op www.delftopzondag.nl. Foto:

Klanten van Jumbo sparen 'voetbalplaatjes' van
rugbyers, korfballers, hockeyers en... ook voetballers

DELFT - Klanten van de vier Delftse Jumbo-supermarkten krijgen sinds afgelopen week 'voetbalplaatjes' bij hun boodschappen, met daarop afbeeldingen van leden van Full Speed, RC Delft, Hudito en Fortuna.

Door: Jesper Neeleman

In de Jumbo in de Hovenpassage is woensdag een kraampje ingericht waar albums liggen en pakjes appelsap staan. Jeugdleden van Full Speed hebben het al gauw ontdekt en bladeren enthousiast door de album. De pakjes appelsap worden niet opgemerkt. "Wat een geweldige actie", zegt Jeroen van der Wouwer, jeugdvoorzitter van Full Speed. "De kinderen vinden het geweldig en zijn supertrots dat ze op een sticker staan. En hun opa's en oma's ook. Ieder kind heeft bovendien een gepersonaliseerd album gekregen met z'n eigen foto op de cover. En het kost de verenigingen niets. Alleen wat tijd en energie, maar dat steken we er graag in." De jeugd van RC Delft is in groten getale aanwezig. Hoewel, ze hadden met nóg meer kunnen komen. "We zijn sinds 2015 ontzettend hard gegroeid, van 200 naar 400 leden", vertelt voorzitter Kamasson Kaisiepo. "Daardoor is het niet meer zo dat iedereen elkaar kent. Zo'n boek als dit is dan natuurlijk hartstikke handig. Het is een fantastisch initiatief." De jeugdleden vinden het mooi, maar de volwassenen eveneens, weet Kaisiepo. "Sommigen zijn misschien nog wel enthousiaster dan de kinderen. Het is nostalgie. Ook zij hebben vroeger voetbalplaatjes gespaard. En nu staan ze zelf in zo'n boek."
Ondertussen staat het voorin de supermarkt vol met jeugdige sporters in kleurrijke outfits, hun trotse ouders en bestuursleden. Een vrouw in scootmobiel maakt in volle vaart haar entree in de super, rijdt vol op een groep jonge rugbyers af, remt nog net op tijd en voorkomt dat de jeugd van RC Delft met vijf geblesseerden het seizoen moet hervatten. "Gelukkig zijn ze wel wat gewend", lacht teammanager Georgina Vanderbos. Tijd om ons voor het officiële moment te verplaatsen richting het schap met producten waarbij we extra plaatjes krijgen. Tegen een achtergrond van pakken tandoori en paella en blikken knakworst poseren de vier supermarktmanagers met de albums, de jeugdleden en de voorzitters. Ook Hudito-voorzitter Wessel Pil. Hij vindt het een geweldig initiatief van de Delftse Jumbo's. "Ik heb vroeger ook nog voetbalplaatjes gespaard. Nu kan ik er 650 van Hudito gaan verzamelen." Die vereniging telt 1300 leden, dus moest wel een selectie worden gemaakt. Vooral lagere seniorenteams vielen buiten de boot. Wessel Pil gaat z'n best doen alle plaatjes te bemachtigen. "Dus kom ik hier komende tijd twee keer per week extra boodschappen inslaan."
Het zal de supermarktmanagers als muziek in de oren klinken. Zij hebben flink geïnvesteerd in de albums en de vele honderdduizenden plaatjes die zijn gedrukt. "Bij deze actie vonden we het vooral leuk om eens de verenigingen te benaderen die nooit voor zulke acties worden benaderd", vertelt Jeroen de Bruin van Jumbo Buitenhof. "De clubs reageerden heel enthousiast. Het is vanuit Jumbo een stukje goodwill, maar het is natuurlijk ook leuk als de mensen die bij Albert Heijn boodschappen doen vanwege die plaatjes en komen kennismaken met Jumbo."