Afbeelding
Foto:

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

DELFT - Michel Ketelaar en zijn vrouw Gina zijn zeven jaar geleden komen wonen in deze leuke ééngezinswoning, bijna aan de uiterste rand van Tanthof-West. Dat betekent dat ze het prachtige natuurgebied Midden-Delfland als 'tweede achtertuin' hebben. Voor de fervente hardloper Michel is dat ideaal.

Michel en Gina hebben elkaar leren kennen tijdens hun studietijd in Nijmegen. Hij studeerde geschiedenis en zij Amerikanistiek. Uiteindelijk vond hij een baan in Den Haag en zij in Delft en daarom besloten ze hier naartoe te verhuizen. Inmiddels hebben ze ook een zoontje met de naam Mats. Echt heel veel hebben Michel en Gina aan het huis niet hoeven doen. "Het zag er allemaal goed uit toen we hier kwamen", zegt hij. "Wel hebben wij de keuken uitgebouwd, die nu dubbelzijdig is en ook nog een extra hoek in het zitgedeelte bij het raam heeft. Ook hebben we de tuin helemaal laten aanleggen."
Daarmee heeft Michel meteen ook een groot pluspunt van deze woning genoemd. De heel ruime keuken, doorlopend naar de al even zo ruime woonkamer. De prettige ruimtelijkheid maakt dit dus tot een fijne woonomgeving, maar hij noemt ook de nabijheid van het natuurgebied. "Ja, je bent er zo en kan er heerlijke wandelingen maken, of zoals ik graag doe hardlopen. Ideaal in deze woning is trouwens ook de grote zolderruimte, die je als slaapkamer kan inrichten, maar bijvoorbeeld ook als hobbyruimte. Mijn vrouw heeft bijvoorbeeld een heleboel bezigheden, zoals schilderen, tekenen of naaien, die ruimte is daar bij uitstek geschikt voor."
Bij binnenkomst in de woning, heb je in de centrale hal zowel toegang tot de woonkamer als de open keuken. Deze ruimte aan de voorzijde biedt plaats aan een eettafel en verder is er een keukenblok met een vaatwasser, een oven, een koel-vriescombinatie en een vierpits gaskookplaat met een recirculatie afzuigkap. Ook de woonkamer is een stukje uitgebouwd. De gezellige kamer heeft openslaande deuren naar de achtertuin. "Het is een tuin op het zuidwesten, met van de middag tot de avond zon. We zitten er ook heel regelmatig en door de bestrating en maar twee borders aan de zijkant kan Mats er naar hartelust spelen", zegt hij.
De functionele en onderhoudsvrije tuin heeft een vrijstaande stenen berging en een achterom. "We hebben ook een dakterras, maar daar maken we wat minder gebruik van. Liever zitten we in de tuin. Op het dakterras staan wel twee stretchers, maar die gebruiken we vooral om de was te laten drogen."
Op de eerste en tweede verdieping is er veel extra opbergruimte. Dat zat allemaal in de bouw. Op etage 1 zijn er aan de achterzijde twee slaapkamers, waarvan één de hoofdslaapkamer. De derde slaapkamer is aan de voorzijde. De badkamer heeft een ligbad, een toilet en een wastafel. Verder zijn er een bergkast met de CV-combiketel en een aparte ruimte met de aansluiting voor de wasmachine. Van de zolderruimte op etage 2 zou je ook twee slaapkamers kunnen maken. "Nu is hij ingericht als hobbyruimte", zegt hij
De open zolder heeft ramen aan zowel de voor- als achterzijde, dus veel daglicht. Vanuit deze ruimte kom je op het dakterras achter. "Het is een lange straat waar je de auto altijd kwijt kan", gaat hij verder. "Het is een prettige omgeving met leuke buren."
Er zijn talloze voorzieningen, zoals een winkelcentrum, scholen, de kinderboerderij en het ziekenhuis. Openbaar vervoer voorzieningen zijn goed, maar je bent ook zo op de uitvalswegen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding