Kerstcountry

RIJSWIJK - Het leukste Kerstuitje voor de inline dance liefhebber! Op 26 en 27 december is het weer volop genieten in de Broodfabriek te Rijswijk. Beide dagen spelen er country bands en er is ook een kleine countrymarkt. In verschillende zalen draaien de DJ's country en popmuziek. Ook dit jaar kunnen er diverse workshops bijgewoond worden.

Alcoholvrij graag

DELFT - IkPas is een jaarlijks terugkerende campagne om tijdelijk geen alcohol te drinken. De campagne maakt mensen bewuster in het maken van een keuze om wel of niet te drinken. Bijna elk land heeft een soortgelijke actie. Zo voeren de Engelsen hun goede voornemens uit tijdens Dry January. Het doel is overal hetzelfde: gezamenlijk het alcoholgebruik even op pauze zetten.

Positieve effecten
Jaarlijks onderzoekt Tranzo, Wetenschappelijk Centrum Zorg en Welzijn van Tilburg University, de effecten van niet drinken onder deelnemers van IkPas. De positieve effecten zijn onder meer beter slapen, fitter voelen, geld uitsparen en minder kilo's lichaamsgewicht. Het tijdelijk niet drinken draagt bovendien bij aan minder alcohol drinken ná die periode.
Zes maanden na IkPas dronken de deelnemers ruim 30% minder dan vóór de actie. Bijna 60% van de deelnemers is zich na IkPas meer bewust van hun alcoholgebruik en kiezen ze bewuster of, en wanneer en hoeveel ze drinken. De helft rapporteert met IkPas het goede voorbeeld aan kinderen te geven.
De campagne lanceert een app om deelnemers te ondersteunen. Je kunt als individu deelnemen aan de actie, maar IkPas biedt ook pakketten voor bedrijven.
Aanmelden voor de IkPas-campagne kan via www.ikpas.nl. De 30-dagen actie loopt in de regio Haaglanden van 1 tot en met 30 januari 2019 met als thema 'Feest in december, fris in januari'. Voor mensen die de traditionele vastenperiode aan willen houden, loopt de actie van Aswoensdag tot en met de zondag voor Pasen (6 maart tot en met 14 april 2019). Deze actie duurt 40 dagen.

Oliebollenschaak

DELFT - Kom naar het Oliebollenschaaktoernooi op maandag 24 december bij DSC Delft aan de Zusterlaan 114! In een ongedwongen sfeer heerlijk aan de oliebollen en een potje snelschaken. In groepen van zes tot acht spelers (afhankelijk van het aantal aanwezigen) zal in een groot aantal snelschaakpartijen worden gestreden voor eer en oliebol. De uiteindelijke groepswinnaars worden uitgeroepen tot 'Oliebol van het jaar'. Aan dit toernooi kan iedereen meedoen, vooraf aanmelden is niet nodig. Uiteraard is er ook ruimte voor een gewoon potje schaak, of informeel samenzijn. Ook toeschouwers en introducés zijn uiteraard van harte welkom. De zaal is open en de oliebollen liggen dus klaar vanaf kwart voor acht, dan kan ook worden ingeschreven. Het snelschaken neemt een aanvang rond kwart over acht. Komt allen! Zie ook: www.delftseschaaksite.nl