Beheerders Annemieke, Roy en Paul  zijn blij met de nieuw geplaatste borden
Beheerders Annemieke, Roy en Paul zijn blij met de nieuw geplaatste borden Foto:

WhatsApp buurtpreventieborden geplaatst!

DELFT - WhatsApp buurtpreventie is een succesvol initiatief van burgers om samen hun wijk veiliger te maken. Veilig Wonen Voorhof is daar met 350 actieve leden een goed voorbeeld van. In het geval van een calamiteit zijn deze mensen de extra ogen en oren van de wijk.
"We zijn enorm trots op wat wij tot nu toe hebben bereikt", aldus een van de beheerders. "In anderhalf jaar tijd hebben wij dit neer weten te zetten, gesteund door gemeente en politie. De plaatsing van de Buurtpreventieborden voelt ook echt als erkenning voor al het harde werken.
Bij de start hebben wij bij de gemeente direct om plaatsing van Buurtpreventieborden gevraagd.

Draagvlak
Wij kregen te horen dat wij ons eerst een jaar moesten 'bewijzen'. Er moet natuurlijk draagvlak zijn en sprake van een serieus aantal leden. Begrijpelijk en voor ons een drijfveer om nog harder aan het werk te gaan om nog meer leden te werven.
De WhatsApp groepen zijn uitsluitend voor gebruik tijdens een calamiteit of noodsituatie. Men ontvangt bijvoorbeeld een melding op de telefoon en wordt gevraagd mee te kijken naar verdachte personen of getuigen worden opgeroepen. De groepen zijn niet bedoeld voor social-talk of discussie. Het prettige hiervan is dat er hoge alertheid is op het moment dat er sprake is van een calamiteit.

Meldkamer
Er is ook een directe link met de politie waardoor relevante 112 meldingen direct van de meldkamer doorkomen bij de beheerders. Zij zetten deze melding vervolgens door in de WhatsApp-groep.
Naast een website waar je je kunt aanmelden (www.veiligwonenvoorhof.nl), hebben wij ook een Facebook-pagina (Veilig Wonen Voorhof) en een Twitter-account: twitter.com/VeiligVoorhof. Facebook gebruiken wij met name voor minder urgente zaken (vermissingen van een huisdier, activiteiten in de wijk etc.)."