Afbeelding
Foto:

Twinkelende lichtjes tijdens Lichtjesavond

De Donkere Dagen van Delft gaan officieel van start met de bezoekerstrekker van de maand: Lichtjesavond.

Ooit begonnen als activiteit omtrent de ontsteking van de lichtjes in de kerstboom, inmiddels uitgegroeid tot een bijzonder spektakel waar Delft en omstreken ieder jaar weer naar uitkijkt. Noteer alvast in uw agenda: dinsdag 12 december 2017.

Traditie
Saskia Bodde van 015-Events is al maanden druk bezig met de organisatie. "We houden de traditie in ere, maar zijn met ons team ook elk jaar bezig om nieuwe onderdelen te ontwikkelen", vertelt ze. "Zo begonnen we afgelopen jaar met Lichtjesavond Junior, die dit jaar een stuk groter zal worden. Deze kinderopening is om 17.30 uur bij de grote kerstboom op de Markt, met presentator Pepijn Gunneweg van de BZT Show. Er wordt weer een speciaal Lichtjesavondlied gemaakt. En natuurlijk hebben we de ontsteking van de kerstboom om 19.00 uur." Aan hen die de Markt wegens drukte overslaan is dit jaar ook gedacht. Via de website www.donkeredagenvandelft.nl is een livestream te volgen waar het volledige programma in live beeld wordt gebracht.
"De kerstmarkt tijdens Lichtjesavond is dit jaar wederom gigantisch en te bezoeken vanaf 16.00 uur", vertelt Saskia Bodde enthousiast verder "Met veel entertainment zoals koren. Die zijn dit jaar niet meer in de straten in de binnenstad te vinden, maar staan op boten in de grachten. We hebben een speciale Licht & Techniek tour en VAK Delft bouwt in het verlengde van de Brabantse Turfmarkt een podium op de gracht."
Kortom: er is voor iedereen wel wat te doen op Lichtjesavond.
Hoe het programma er precies uit ziet? Dat is te zien op de website
www.donkeredagenvandelft.nl