Afbeelding
Foto:

Keramiekroute: langs alle hotspots

Delft en keramiek hebben iets met elkaar. De stad heeft niet alleen een eeuwenoude traditie op het gebied van Delfts Blauw, maar kent ook veel moderne keramiek galeries en kunstwerken.

Ook onderhoudt Delft al jaren nauwe banden met zusterstad Jingdezhen, dé porseleinstad van China. Nieuwsgierig naar de veertien Delftse keramiek hotspots? Volg de blauwwitte klinkers in het trottoir. U heeft ze vast wel eens gezien en zich afgevraagd waartoe dit dient. De route loopt van het St. Agathaplein naar Royal Delft.
U begint met de bekende keramische Delftsblauwe sofa 'Hommage aan Gaudi' in de Prinsentuin en de drie porseleinen lantaarnpalen uit Jingdezhen op het St. Agathaplein (foto). Vervolgens loopt u via diverse keramiek highlights langs de keramiek wanden – 'Garden' genaamd – van de Hamtunnel om bij Royal Delft te eindigen waar de vierde porseleinen lantaarnpaal uit Jingdezhen staat.
Geen zin om terug te lopen? Vanaf Royal Delft rijden regelmatig shuttles naar het centrum. De exacte route en achtergrondinformatie staan in de folder 'Keramiekroute'. Deze is gratis verkrijgbaar bij VVV Delft en Museum Prinsenhof Delft.

Afbeelding