Afbeelding
Foto:

Op eeuwenoude manier door oude binnenstad

De paardentram is terug in Delft. Jarenlang was dit voertuig uit het Delftse straatbeeld verdwenen, maar daar bracht Toon Paap dit najaar verandering in.

Hij en zijn zoon Sylvester waren afgelopen twee jaar druk met het opzetten van hun eigen stalhouderij met paardentrams. Dat is gelukt.
De paarden zijn getraind, de wagens aangeschaft en de kostuums keurig gestreken. Elke vrijdag, zaterdag en zondag is de Paardentram op de Markt te vinden. Als er op de Markt een activiteit gehouden wordt, is de opstapplaats aan de Heilige Geestkerkhof voor café de Oude Jan.

Dolgelukkig
De excentrieke Delftenaar Toon Paap is dolgelukkig met z'n nieuwe project. "Het gaat fantastisch", vertelt hij. "Mijn vader heeft 27 jaar lang met paard en wagen groente van zijn winkel rondgebracht. Ik ben achter de paarden geboren. Het geeft een gevoel van trots hier nu mee door Delft te rijden. En de reacties zijn geweldig. Iedereen maakt foto's en is enthousiast."
De 65-jarige Delftenaar vindt de relatie tussen paard en mens fascinerend. "Het zijn echt heel bijzondere dieren. Hun mond is zo gevoelig dat ik ze, alleen maar door m'n twee pinken te gebruiken, door zo'n drukke stad kan sturen."

Ook eens meerijden in de paardentram? Kom dan op vrijdag, zaterdag of zondag naar de Markt. U hoeft niet lang naar Toon Paap en zijn paarden te zoeken. Een rondrit door historisch Delft kost 10 euro voor volwassenen, kinderen betalen 5 euro.

Meer informatie
Zie verder voor meer informatie de website www.stalhouderijdelftsehout.nl. Wie alvast wil reserveren kan dit doen via info@stalhouderijdelftsehout.nl.