Het Bierfestival op de Brabantse Turfmarkt. (foto: archief)
Het Bierfestival op de Brabantse Turfmarkt. (foto: archief) Foto:

Bier staat centraal tijdens Bierfestival

Bijzondere bieren worden steeds populairder. Steeds meer Delftse horecazaken hebben een uitgebreide bierkaart, met allerlei soorten bier op de tap en nog veel meer op de fles.

Zij kunnen hier vaak alles over vertellen. Eén keer per jaar is ongekend veel bier-kennis op één plek in de stad te vinden. Dat is tijdens het jaarlijkse Delftse Bierfestival, op de Brabantse Turfmarkt. Dit evenement is op zondag 27 augustus van 11.00 uur tot 19.00 uur. Op de altijd gezellige Brabantse Turfmarkt zijn dan 25 bierbrouwerijen uit Nederland en België van de partij. Zij laten graag hun trots proeven en geven hierbij graag tekst en uitleg. Eén ding is zeker: de inwendige mens komt hier niets tekort.
Benieuwd wat het lekkerste bier van Zuid-Holland is? Ook dat wordt tijdens het Bierfestival bekend gemaakt. Alle bierbrouwerijen uit onze provincie zijn uitgenodigd hun lekkerste bieren in te sturen. Een deskundige jury heeft deze geproefd en maakt tijdens het festival om 13.00 uur de winnaar bekend. Het tiende Delftse Bierfestival wordt om 19.00 uur afgesloten met live-muziek.
Kijk op de Facebook-pagina van het Delftse Bierfestival voor een overzicht van de brouwerijen die van de partij zijn. Proost!