Afbeelding
Foto:

Wisseling van de wacht bij KHN Delft

Jon Cornelese (links op de foto) volgde onlangs Ed Hoogendijk (rechts) op als voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Delft. Hij stelt zich voor.

'Samen met mijn compagnon Thijs, ben ikzelf eigenaar van Café de Oude Jan. Al ruim zes jaar ben ik daarnaast actief in het bestuur van KHN Delft. Over horeca in onze Prinsenstad kun je veel zeggen. Het is divers, mooi, uniek, talrijk en vooral goed georganiseerd.
Het bestuur van KHN Delft heeft er dan ook een flink takenpakket aan om alle verschillende belangen van deze horeca te behartigen. En dat gebeurt met veel uitdaging, passie en ook plezier. Verschillende casussen houden ons dagelijks bezig. Nu zijn vooral de hotelvisie en de evaluatie van het evenementenbeleid 'hot items' voor het bestuur. Er is door de gemeente extra ruimte gecreëerd voor veel nieuwe hotelkamers in de stad. Er liggen zeker kansen om meer gasten te laten overnachten, maar we moeten ook waken voor een overschot aan (lege) hotelkamers, wat weer ten koste gaat van de kwaliteit van het aanbod. Verder wordt het evenementenbeleid nu onder de loep gelegd. Dat heeft geleid tot een stuk waarin er niet naar het grote geheel wordt gekeken. Het bestaat nu louter uit regels en beperkingen, vooral met de focus op geluid. Natuurlijk is geluid een belangrijk issue bij evenementen. Maar laten we ons echter niet blindstaren op één onderdeel en vooral kijken naar het hele plaatje. Wat willen we met Delft en wat is goed voor onze stad? Hier maken we ons sterk voor.
We hebben met de stad Delft goud in handen. Delft is een stad met een rijke historie, een fraai aanbod aan cultuur, een grote variëteit aan horeca en detailhandel en prachtige plekken om te wonen. Ik ben met trots een geboren en getogen Delvenaar en heb het beste voor met 'mijn' stad. Laten we allemaal doen wat goed is voor de stad. We wonen en ondernemen nu eenmaal in de mooiste stad van Nederland!'

Jon Cornelese
Café de Oude Jan en Voorzitter KHN afdeling Delft