Afbeelding
Foto: Lucas van der Wee

Canal Hoppers: varend vertier op de grachten

De sloepen van de Canal Hopper Delft zorgen voor varend vertier voor jong en oud. Coördinator Sylvia Kok vertelt.

"Onze fluisterbootjes bieden een rustige en fijne manier om de Delftse binnenstad net even iets anders te zien", geeft Sylvia Kok aan. "De bootjes kunnen ook onder kleine bruggetjes komen, dus je ziet net iets meer van de stad dan op andere manieren. De boot wordt altijd bestuurd door een professionele schipper. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over waar je naartoe moet."

-Wat is leuk aan zo'n boottocht?
"Wat we dus vaak horen, is dat mensen het leuk vinden de stad op een andere en heel ontspannen manier te zien. Met wat hapjes en drankjes aan boord wordt het al gauw een hele gezellige middag of avond. Verder heeft Delft natuurlijk een prachtige binnenstad."
-Wat maak ik verder mee?
"Een unieke beleving van de binnenstad. Veel rustiger dan wanneer je dit lopend doet. Ik kom zelf uit Delft, maar de eerste keer dat ik meevaarde wist ik niet wat ik zag. Verder heb je de beleving en de gezelligheid van een groepsactiviteiten."

-Vertellen de schippers onderweg wat je ziet?
"Onderhand weten ze natuurlijk wel het een en ander, maar in principe zijn ze vooral schipper. Wel is het mogelijk om er een gids bij te huren die onderweg wél van alles kan en zal vertellen."

-Wat is nog meer mogelijk?
"We hebben naast onze vijf fluisterbootjes nog een wat grotere sloep, waarmee je met een gezelschap tot twaalf personen – bijvoorbeeld – in de richting van het Midden-Delfland-gebied kan varen. Ook hebben we verschillende arrangement met lokale bedrijven en organisaties. Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk onderweg ergens een hapje te eten, een kookworkshop te volgen en het resultaat onderweg op te eten of een muzikant mee aan bord te nemen."
Op meerdere plekken in de binnenstad, maar ook bij het station, is het mogelijk om aan boord te stappen. Kijk voor nog veel meer informatie of reserveren op www.canalhopperdelft.nl of bel naar 06-22 99 27 95