Afbeelding
Foto:

Super!

In één van de mooiste middeleeuwse gebouwen van de stad, het Prinsenkwartier aan het St. Agathaplein, is de Kunstsuper Delft te vinden.


De Kunstsuper is een combinatie van galerie en supermarkt. In een galerie kun je de vaak verrassend mooie kunstwerken bekijken die er te koop zijn. In een supermarkt kun je van veel verschillende aanbieders datgene kiezen wat je nodig hebt. In de Kunstsuper Delft zijn allerlei kunstwerken en originele voorwerpen te zien en te bewonderen. Alles is gemaakt door zo'n veertig kunstenaars uit Delft en omgeving. Voor aan de muur zijn er foto's, schilderijen, tekeningen collages en grafisch werk. Daarnaast zijn er beelden van uiteenlopende materialen, sieraden, glaskunst, kleding, handgemaakte kaarten en soms meubels te koop. Alleen al om je te verbazen over de creativiteit van de kunstenaars is een bezoekje aan de Kunstsuper de moeite waard. Het aanbod wordt regelmatig vervangen, zodat je hier elke keer nieuwe dingen ziet. Soms kun je ook aansluiten bij een rondleiding langs de objecten. De vrijwilligers - vaak deelnemende kunstenaars - zijn altijd bereid om een toelichting te geven of te helpen bij de aanschaf of verzending van een kunstwerk. De schappelijke prijzen maken het gemakkelijk niet alleen voor jezelf iets aan te schaffen, maar ook om een artistiek cadeau te kopen.
Kunstsuper bevindt zich aan het St. Agathaplein, schuin tegenover Museum Prinsenhof, naast Kadmium en café Barbaar.

Kijk voor meer informatie op de website www.kunstsuperdelft.nl, kijk op de Facebook-pagina Kunstsuper Delft of stuur een mailtje naar info@kunstsuperdelft.nl.