Afbeelding
Foto:

Wie het kleine niet eert…

Delft telt meerdere musea, waaronder enkele kleine pareltjes waar je dikwijls niet zomaar binnen kunt stappen. Ze zijn bijzonder en een bezoekje waard, maar vaak alleen op afspraak geopend.

We zetten er graag enkele voor u op een rijtje

Gereedschap Museum Mensert
Zoals het Gereedschap Museum Mensert, aan de Drie Akerstraat, gelegen in de binnenstad. Bezoekers kunnen zich hier elke eerste zaterdag van de maand – of op afspraak - vergapen aan gereedschappen uit lang vervlogen tijden, toen niet alleen het gereedschap, maar ook de mannen van staal waren. Bel voor meer info naar 015-2190092 of mail naar info@gereedschapmuseummensert.nl.

Museum Griffioen
Museum Griffioen aan de Koornmarkt laat heel ander gereedschap zien. In dit pand vinden bezoekers een verzameling oude medische en verpleegkundige instrumenten. Daarnaast is een kamer gewijd aan Reinier de Graaf. De collectie geeft een prachtig beeld van de ontwikkeling in de geneeskunde. De collectie is samengebracht door broer en zus Griffioen, de oprichters van het museum. Omdat de collectie een specialistisch karakter heeft, is het museum uitsluitend geopend op afspraak voor groepen vanaf circa 10 personen, van maandag tot en met zondag, zowel overdag als 's avonds. Kijk voor meer informatie of een bezoek aanvragen op de website www.griffioen.buz.

Tabaks Historisch Museum
Ook bijzonder, maar alleen op afspraak te bezoeken, is het Tabaks Historisch Museum van Louis Bracco Gartner (foto) in de Van Bossestraat 4. Bezoekers kunnen zich hier verwonderen over de geschiedenis van tabak. Meer weten of een afspraak maken? Check tabaksmuseum.nl of bel 015-2122411.