Afbeelding
Foto:

Botanische Tuin:
de verborgen groene parel

Als je het niet weet, zou je er misschien zo voorbij rijden: De Botanische Tuin aan het Poortlandplein. Deze plek mag gerust een verborgen parel worden genoemd. Een groene parel.

Op een steenworp afstand van de binnenstad bevindt zich een oase van rust. Bezoekers vinden er naast die rust een keur aan bijzondere planten en bomen. De tuin tegenwoordig in vieren verdeeld: de bomentuin met allerlei soorten loof- en naaldbomen, de parkachtige Middentuin, de kassen en de technische gewassen. Bij het kassencomplex hoort ook de Oranjerie, waar geregeld exposities zijn.

Honderd jaar
Deze oudste Technische Botanische Tuin van Nederland bestaat dit jaar honderd jaar en dat wordt dit jaar gevierd. Dat gebeurt momenteel met drie verschillende tentoonstelling: Planttech Reflection, over de combinatie van planten, techniek en wetenschap, een keramiektentoonstelling en de zomertentoonstelling 'Botanische Tuin 100 jaar!'. Deze lopen alle drie tot 23 oktober.
Maar er is meer. Op 2 en 3 september is in de tuin een Pasar Malam, op 9 en 10 september doet het mee aan open monumentenweekend, 17 september is er een muziekfestival, op 7 oktober is de plantenruilbeurs, op 14 oktober een feest rond het 100-jarig bestaan, op 22 oktober is het wetenschapsdag en op 28 oktober wordt ook in de Botanische Tuin Halloween gevierd.
Bij de Botanische Tuin bevindt zich ook de MuseumShop. Hier zijn talloze leuke en originele cadeautjes en hebbedingetjes verkrijgbaar. Tevens vindt men hier het onlangs uitgegeven en rijk geïllustreerde boek 'Het groene laboratorium. Honderd jaar Botanische Tuin TU Delft', waarin de rijke geschiedenis van de tuin centraal staat.
Zie voor meer informatie en exacte tijden www.botanischetuin.tudelft.nl.