Afbeelding
Foto:

Swim to Fight Cancer:
zwemfestijn voor
een goed doel

Twee kilometer zwemmen door het Delftse Rijn-Schiekanaal: het is bepaald geen sinecure. Toch zullen honderden sportievelingen dit zondag 27 augustus gaan doen. Dan is de tweede editie van Swim to Fight Cancer.

Het idee is simpel, het doel is mooi. Deelnemers laten zich sponsoren voor deze flinke krachtinspanning. De opbrengst is bestemd voor onderzoek naar kanker. Vorig jaar leverde dit zwemfestijn 126.000 euro op voor het goede doel. Dat hoopt de organisatie dit jaar te overtreffen.
Start en finish zijn weer bij het Armamentarium, het voormalig Legermuseum aan de Korte Geer. Hier zullen de zwemmers, een speaker en de muziek ervoor zorgen dat publiek zich geen seconde hoeft te vervelen. Ook roeivereniging Laga, even verderop aan de Nieuwelaan, opent haar onderkomen voor publiek. "Swim to Fight Cancer is een geweldig evenement", zegt voorzitter Sjaak Lispet. "Zowel deelnemers als sponsoren zijn altijd weer hartstikke enthousiast. De organisatie loopt daarom als een tierelier." Hij kan die bereidwilligheid om hieraan mee te werken wel verklaren. "Vrijwel iedere familie krijgt helaas vroeg of laat wel te maken met die vervelende ziekte. Deelnemers worden daardoor enorm gemotiveerd." Ook Olympisch kampioen Maarten van der Weijden zwemt dit jaar weer mee.
Vorig jaar was Lispet nog 'slechts' als aandachtig toeschouwer aanwezig. "Wat me is bijgebleven is die gezellige en fijne sfeer. Echt een bijzondere sfeer van saamhorigheid." Iedereen is uiteraard van harte welkom om zondag 27 augustus een steentje bij te dragen. Als enthousiast toeschouwer, die de zwemmers aanmoedigt, of als deelnemer.
Meer weten, inschrijven of deelnemers steunen? Kijk dan op https://delft.swimtofightcancer.nl.