In het Museum Prinsenhof Delft vond de moord op Willem van Oranje plaats.
In het Museum Prinsenhof Delft vond de moord op Willem van Oranje plaats. Foto:

Tijdens de kerstvakantie is veel te beleven in Museum Prinsenhof Delft

DELFT - Als je zin hebt om iets leuks te doen tijdens de kerstvakantie dan biedt Museum Prinsenhof Delft genoeg mogelijkheden.

Zo zijn er verhalenvertellers, diverse rondleidingen en maken kinderen kans op prachtige prijzen. Het museum doet mee aan de Museumkids decemberwedstrijd voor alle kinderen tot en met 12 jaar. Wanneer de kinderen van hun bezoek een museuminspectie maken via de site of de gratis app van Museuminspecteurs maken ze daarmee kans op een van de prachtige prijzen zoals een IPad mini of een Museumkidskaart.
De ruimtehandschoenen van André Kuipers kunnen aanschouwd worden tijdens de Rondleiding 'DNA van Nederland'. Er wordt stilgestaan bij zeldzame objecten van historische hoofdrolspelers en gebeurtenissen die een belangrijke rol hebben gespeeld in ons verleden. Het zijn allemaal voorwerpen die van Nederlandse 'helden' zijn geweest, door hen zijn gedragen of zijn aangeraakt. De rondleiding wordt tussen 14.00 uur en 15.00 uur gegeven op de zaterdagen 23 en 30 december en 6 januari.
Er zijn ook veel spannende verhalen te vertellen over Willem van Oranje en Hugo de Groot. Zo kan in de educatieruimte worden ervaren hoe klein de kist van Hugo de Groot eigenlijk was waarin hij uit Slot Loevestein ontsnapte. De verhalenvertellers zijn er tussen 14.00 uur en 14.45 uur op 27, 28 en 29 december en op 3, 4 en 5 januari. In het museum vond één van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis plaats; de moord op Willem van Oranje. Tijdens de rondleiding Hoogtepunten Willem van Oranje op 7 januari wordt verteld over zijn leven, zijn dramatische dood en zijn nalatenschap. De rondleiding start om 14.00 uur en is om 14.30 uur afgelopen. Griezelen kan tijdens de rondleiding Gevangenis Het Steen, de stadsgevangenis van Delft in het 16e-eeuwse Stadhuis. Er zijn nog originele martelwerktuigen te zien. Deze rondleiding is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar en wordt gegeven op 27, 28 en 29 december en 2, 3, 4 en 5 januari en begint om 12.00 uur.