'Er is veel gebeurd'

DELFT - Vidomes laat desgevraagd weten nog geen duidelijkheid te hebben over wat de explosie in de Van Schuijlenburchstraat precies heeft veroorzaakt, op woensdag 1 november.

"Dit onderzoek ligt bij de politie, Vidomes weet niets over de stand van zaken", laat een woordvoerster van Vidomes weten.
"Verder hebben we nog steeds intensief contact met bewoners in het complex", voegt ze eraan toe. "Ook in deze fase na het tragische incident. Belangrijk vinden wij, want er is veel gebeurd. We nodigen onze bewoners dan ook actief uit om contact met ons op te nemen als dat nodig is. Bijvoorbeeld als ze behoefte hebben aan hulp bij het reageren op een woning, als ze opzien tegen de verhuizing of als ze een extra inspectie willen in hun huis. We kijken dan of we op maat hulp kunnen bieden. Dit is vanzelfsprekend afhankelijk van de specifieke vraag en van de situatie van de betreffende bewoner. Waar nodig, is hier intensief contact over met verschillende hulpverleners. De meeste bewoners aan de Van Schuijlenburchstraat zijn na de gebeurtenis weer teruggekeerd naar hun eigen woning toen deze veilig verklaard werd. Een beperkt aantal bewoners gaf aan niet terug te willen. Dit heeft verschillende redenen - bijvoorbeeld omdat sommige mensen nog steeds bang zijn. Met deze bewoners zijn we in gesprek gegaan, en we hebben ze de mogelijkheid geboden om tijdelijk naar een andere woning te verhuizen. Niet iedereen heeft van dit aanbod gebruik gemaakt, iets wat uiteindelijk natuurlijk hun eigen keuze is."