Afbeelding
Foto:

Dirk de Leeuw den Wouter, 65

-Wat bent u momenteel hier aan de Martinus Nijhofflaan aan het doen?
"Ik woon hier boven de hovenpassage. Ik heb net mijn boodschappen gedaan. Op vrijdag doe ik verder een beetje het huishouden. Misschien ga ik straks nog even een stuk fietsen, maar dat ligt aan het weer."

-Fietst u veel?
"Ik probeer wel altijd bezig te zijn. Ik ben gepensioneerd, maar om alles soepel te houden fiets ik regelmatig richting Den Hoorn of de stad. Daarnaast sport ik ook twee keer per week in de sportschool."

-Heeft u de afgelopen week nog iets meegemaakt?
"Sinds kort werk ik als vrijwilliger bij Fortuna. Ik kom daar al 25 jaar, omdat mijn dochter daar speelt. Ze geeft er ook training aan een jeugdteam en ik ga regelmatig in het weekend kijken bij de wedstrijden van de jeugd."

-U heeft zelf ook altijd gekorfbald?
"Nee, ik heb vroeger altijd gevoetbald. Ik ben geboren in Rotterdam en speelde bij TOGR aan de Charloisse Lagedijk, maar die bestaan al lang niet meer. Toentertijd leerde ik mijn vrouw daar kennen en zij kwam uit Delft. Zo ben ik in Delft terecht gekomen. Maar bij Fortuna heb ik het ook erg naar mijn zin en ze doen het goed."

-Wat is voor u het nieuws van de afgelopen week?
"Gister zijn in Maastricht een Syrische man en vrouw doodgestoken en in Sneek ook nog een man. Van de week is ook een 15-jarige jongen doodgestoken in Almere door leeftijdsgenoten. Gekkenwerk, in wat voor wereld leven we tegenwoordig?"