Charles Dickens-achtige figuren zingen in de sneeuw.
Charles Dickens-achtige figuren zingen in de sneeuw. Foto:

Licht(jesavond) in de duisternis tijdens de Donkere Dagen van Delft

DELFT - De Donkere Dagen van Delft zijn volop aan de gang. Eén van de grotere evenementen van deze winterse tijd in Delft is natuurlijk Lichtjesavond.

Afgelopen dinsdag bracht dit event weer duizenden mensen op de been. Zij zagen hoe de lichtjes van de boom op de Markt werden ontstoken. Ze genoten onder meer van live-muziek, fraai verlichte gebouwen en bijzondere uitvoeringen. En met al die glühwein en andere winterse lekkernijen kwam ook de inwendige mens niets tekort. Delft op Zondag was erbij en legde het vast op de gevoelige plaat. Het resultaat is te zien op www.delftopzondag.nl.
Aanstaande donderdag is de kortste dag van het jaar. En ook de Donkere Dagen van Delft duren nog even voort. Zo is er dit weekend een Kerstmarkt in Delft. Zondag 17 december is het voor het eerst een Santa Run in Delft, waarbij sportievelingen verkleed als kerstmannen door het centrum zullen rennen. Winkeliers staan vooral stil bij Blue Christmas Sunday en zorgen met allerlei leuks voor nog meer shopbeleving. En bij Winters Delft, de schaatsbaan bij Lijm & Cultuur, kan natuurlijk elke dag volop worden geschaatst.
Kijk voor een compleet overzicht van activiteiten in de mooiste tijd van het jaar op de website www.donkeredagenvandelft.nl.

De lichtjes branden, de boom is goed zichtbaar. De mensen in het publiek minder. Gelukkig zijn er twee bezoekers die een handje helpen en met een selfie wat licht in de duisternis brengen.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding