Delfland en gemeente gaan kades met wegen samen aanpakken

DELFT - Het Hoogheemraadschap van Delfland gaat de komende jaren een aantal kades en dijken in Delft ophogen. Op die kades en dijken liggen vaak wegen en paden van de gemeente Delft.

Gemeente Delft en het waterschap tekenen daarom aanstaande maandag een overeenkomst om bij werkzaamheden aan wegen op kades zo veel mogelijk samen op te trekken.
Voordeel daarvan is dat de weg maar één keer open hoeft. Dat bespaart niet alleen geld, maar beperkt ook de overlast voor bewoners en weggebruikers.
Door bodemdaling, weggebruik of verandering in de grondwaterstand kan de grond gaan zakken. Regelmatig onderhoud is daarom nodig om de dijken en kaden op de juiste hoogte te brengen. Voor 2020 gaat Delfland op een aantal locaties in Delft de kade of dijk ophogen. Op het programma staan onder meer een gedeelte van de Lombokstraat en een deel van de smalle kant van de Buitenwatersloot. Tegelijkertijd zal de gemeente daar de weg aanpakken. Ook na 2020 werken gemeente en waterschap samen op verschillende locaties in Delft aan wegen op dijken en kades.
Voordat het waterschap en de gemeente beginnen met de voorbereidingen voor de werkzaamheden informeren zij bewoners en ondernemers; eventueel betrekken zij hen ook bij het ontwerp.