Tamir Themans, Jim Voorn, Tobias Hoek en Maximilian Hamelynck (v.l.n.r.) op de dag dat ze meededen aan het Nederlands Studentenkampioenschap curling.
Tamir Themans, Jim Voorn, Tobias Hoek en Maximilian Hamelynck (v.l.n.r.) op de dag dat ze meededen aan het Nederlands Studentenkampioenschap curling. Foto:

Curling: Moeilijker dan het lijkt

DELFT – Vier Delftse studenten deden vorige maand een gooi naar het Nederlandse Studentenkampioenschap Curling. Zonder succes. Het Delftse team Der Bauch eindigde op de zeventiende en één na laatste plaats.

Dat mocht de pret niet drukken voor Jim Voorn, Tamir Themans, Tobias Hoek en Maximilian Hamelynck. "Het was hartstikke leuk", blikt captain Tobias Hoek terug.
Ze hadden, tot de wedstrijddag zelf, nog nooit een curling-steen of -bezem vastgehouden. "We hadden vooraf alleen wat geoefend met een bowlingbal, bij ons op de gang in het studentenhuis. Curling bleek toch wat anders."
Voorafgaande aan hun eerste van zes wedstrijden konden ze nog wel wat oefenen, maar het ging al gauw om de knikkers. "Technisch gezien is curling veel lastiger dan het er op televisie uitziet", blikt Tobias Hoek terug. "Je gooit eigenlijk altijd te hard. Wat wel bijzonder was, was dat het vegen wel degelijk effect bleek te hebben. Je kunt de steen op die manier echt sturen. Al spelend kregen ze de sport enigszins onder de knie. Tijdens het toernooi werden we steeds beter. Het nadeel van curling is alleen wel dat, als je de steen al goed plaatst, je tegenstander 'm vervolgens weer wegstoot."
Desondanks genoten de Delftse studenten van hun deelname aan dit Nederlands studentenkampioenschap. "We hadden ons meer voor de grap opgegeven, maar het was echt leuk. We hebben niet getreurd om die één na laatste plek. Het ging ons om de gezelligheid. We hebben het er al over gehad om dit vaker te gaan doen. Wat mij betreft zijn we volgend jaar met Der Bauch wederom van de partij. Het was een mooie ervaring."