Afbeelding
Foto:

De Ouds & Nieuws show

De hele maand december reist 'Orde van de Dag' langs de Nederlandse theaters met de 'Ouds & Nieuws show 2017'.

Een waanzinnige nieuwsreconstructie - tot de nok gevuld met sce`nes, gedichten, gedachten en liedjes. Dinsdag 19 december te zien in Theater de Veste. Middenin het hectische maakproces neemt eindregisseur Jaap Spijkers tijd om de meest prangende vragen te beantwoorden.
-Wat gaan we zien tijdens de Ouds & Nieuws Show?
Spijkers: "Hoe een groep makers, schrijvers, muzikanten en acteurs het nieuws van afgelopen jaar hebben beleefd. Elk op hun eigen manier zetten zij een vergrootglas op de actualiteit. Niet de voor de hand liggende highlights, maar het meest noemenswaardige nieuws in hun ogen. In een droomachtige, muzikale wereld komt dat nieuws samen tot scenes en liedjes. Een live-transformatie van nieuws in theater."
-Kun je alvast een tipje van de sluier oplichten?
"Zeker: Ten eerste de manier waarop er in de VS om wordt gegaan met feiten en waarheden. Donald Trump. Het grote boze Amerika is onwaarschijnlijk veel in de pers geweest. Daarnaast komt 'de vluchteling' en de ingewikkelde verhouding die we daarmee hebben aan bod. En natuurlijk #Metoo: de maker die zijn grote held ten onder ziet gaan in het mediaspektakel van naming and shaming."
-Waarom is deze show een 'alternatieve oudejaarsconference'?
"Er zitten veel hilarische elementen in de Ouds & Nieuws Show, terwijl grappig zijn niet het voornaamste doel is. De makers laten hun fantasie los op de gebeurtenissen uit 2017 en vormen deze tot persoonlijke, theatrale verhalen. Hun duiding is verbeeldend en verhalend, meer dan commentaar of een geheven vingertje. En verbeelding brengt troost. Ook voor de kijker."
Zie voor meer info en tickets www.theaterdeveste.nl.