Afbeelding
Foto:

Yvonne Snoek, 65

-Wat bent u momenteel hier aan het doen op de Markt?
"Ik rijd hier met de koffiekar rond op de markt en voorzie alle marktkooplui van koffie en thee. Het is erg leuk werk om te doen, want een markt is soms net een klein dorp. Iedereen kent elkaar. De meeste zie ik elke week en anderen breng ik wel twee keer in de week koffie, maar dan in een andere stad."

-Hoelang doet u dit werk al?
"Inmiddels ben ik al 26 jaar te vinden op allerlei verschillende markten hier in de regio. Hier in Delft doe ik dit nu zo'n 8 jaar. Jaren geleden ging ik eerst altijd mee met kennissen. Toen stonden we altijd op de markt in Rotterdam en uiteindelijk heb ik het allemaal van hen overgenomen. En nu ben ik iedere week onder meer hier te vinden."

-Heeft u de afgelopen week nog iets meegemaakt?
Eigenlijk heel weinig. Het is al de hele week rustig op alle markten. Waarschijnlijk toch door het slechte weer dat de mensen thuis blijven, maar normaal gesproken is het juist druk voor de feestdagen. Verder heb ik deze week natuurlijk Sinterklaas gevierd met mijn familie en nu komt Kerstmis er alweer snel aan. De feestdagen zijn een verplichting, maar wel altijd heel gezellig."

-Wat is voor u het nieuws van de week?
"Er wordt alweer zoveel vuurwerk afgestoken. Heel vervelend. Van de week schrok een hond zo erg van vuurwerk tijdens het wandelen, dat hij wegrende en onder een auto terecht kwam. Zelf heb ik twee honden en dat grijpt me dan aan. Ik zou niet willen dat hen ook zoiets overkomt. Erg triest."