Afbeelding
Foto:

De donkere dagen
van Voorhof

Het is een misvatting dat de donkere dagen van Delft zich alleen in de binnenstad afspelen. Ook op veel andere plekken in de stad wordt het in december extra gezellig gemaakt met bijzondere activiteiten.

Zoals in Voorhof. Hier wordt vanuit de Marcuskerk (foto) van alles georganiseerd.

Escaperoom
Meest bijzonder is wel de Escaperoom 'Kom op kraambezoek', die hier van 11 tot 23 december te vinden. Wie de escaperoom binnenstapt, gaat op bezoek bij een kindje. De kamer is versierd en beschuitjes staan klaar, maar hoe kom je de kamer weer uit? Los de puzzels op en ontsnap binnen 60 minuten uit de kamer. Beleef het Kerstverhaal op een nieuwe manier. Kosten bedragen 5 euro per persoon. Reserveren kan via www.kerstindevoorhof.nl/escaperoom. Locatie: Taste! aan de Roland Holstlaan 751.
Op diezelfde locaties, bij woongemeenschap Taste!, staan vrijdag 22 december de deuren open voor iedereen. Vanaf 12.00 uur is er een kerstlunch, van 15.00 uur tot 18.00 uur worden kerstkoekjes versierd. Deelname is gratis.

Lampionnenoptocht
Diezelfde dag, op 22 december, kan tussen 17.00 en 19.00 uur worden genoten van erwtensoep en een lampionnenoptocht. Kinderen krijgen een lampion.

Kerstnachtdienst
Ook in de Marcuskerk aan de Menno ter Braaklaan 2 is op 24 december vanaf 20.30 uur een Kerstnachtdienst. Dan worden kerstliederen gezongen met elkaar en horen we over de betekenis van het kerstkind voor ons leven.
Op de ochtend van Tweede Kerstdag is het Kinderkerstfeest. Vanaf 09.45 uur kan worden geknutseld, vanaf 10.00 uur volgt een kerstfeest en kunnen kinderen luisteren naar het kerstverhaal.