Afbeelding
Foto: Koos Bommelé

De Donkere Dagen van Delft: een bijzondere stadstraditie

Delft, een stad van traditie en innovatie. Een stad waar moderne techniek gecombineerd wordt met historische grachtenpanden en een rijke, koninklijke geschiedenis. Een bijzondere stad, een vooruitstrevende stad. Een stad waar de jongere generatie leert van de oude garde, en andersom. Een stad waar ruimte is voor nieuwe en oude tradities. Delft: de stad van de Donkere Dagen.

Van 12 december tot 1 januari staat Delft in teken van de Donkere Dagen van Delft. Een 'donkere' periode waarin duizenden lichtjes het donker sieren en opvrolijken. Een warme periode vol gezelligheid en bijzondere vieringen. Waar anders kun je verkleed als kerstman door de stad rennen en daarna de winkels in duiken, onder het genot van een beker glühwein? Wij zetten enkele hoogtepunten op een rij. Maar vergis je niet: er is nog zoveel meer. Het volledige overzicht is te bekijken via www.donkeredagenvandelft.nl

12 december: Lichtjesavond & Kerstboom

Op 12 december is het zover, de Donkere Dagen van Delft gaan eindelijk van start. Dat vieren we met Lichtjesavond: een groot feest door de hele binnenstad! Vanaf 16.00 uur is de stad omgetoverd tot een winters plaatje. Er zijn vier speciale eenrichtingsverkeer wandelroutes uitgezet. Overal door de stad vind je kerstkoortjes, er is een heerlijke kerstmarkt om over te struinen en natuurlijk het moment suprême: het ontsteken van de kerstlampjes in de gigantische kerstboom op de Markt. Dit jaar komt de boom vol te hangen met 100 procent duurzame kerstballen - gemaakt van biomateriaal - en meer dan 1500 LED-lampjes. Kijk voor het uitgebreide programma op de website van de Donkere Dagen van Delft. Lichtjesavond is mogelijk dankzij vele sponsors en partners. Dit jaar is Uitvaartverzorging De Laatste Eer de officiële hoofdsponsor van Lichtjesavond.

Livestream
Kun je er helaas niet bij zijn met Lichtjesavond dit jaar? Niet getreurd: via www.donkeredagenvandelft.nl/media kun je de livestream volgen en is het net alsof je erbij bent op de Markt!

15 december: Winter Shopping Night & Kerstmarkt Delft

Op vrijdag 15 december ga jij lekker shoppen. Waarom? Op die dag kun je namelijk tot 's avonds laat naar hartenlust winkelen in de Delftse binnenstad tijdens Winter Shopping Night, die duurt van 18.00 uur tot 23.00 uur. En dat is natuurlijk extra leuk. Haal een lekkere beker glühwein op de Kerstmarkt en shop daarna al je kerstcadeaus. Dat kan natuurlijk op de Kerstmarkt, die van vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 december in Delft te vinden is, of bij een van de winkels in de binnenstad. Schrik niet als er iemand ineens in zingen uitbarst terwijl jij een nieuwe kersttrui aan het passen bent: veel winkels hebben singer-songwriters over de vloer. Happy shopping!

17 december: Rotary Santa Run & Blue Christmas Sunday

Nieuw in Delft: de Rotary Santa Run. Ren verkleed als de kerstman door de binnenstad van Delft om geld op te halen voor het goede doel. En wat nou zo leuk is? Behalve dat je dus verkleed als de kerstman door de stad mag rennen? Na deze fysieke inspanning voor het goede doel kun je jezelf belonen met een feestelijk rondje binnenstad. Het is dan namelijk Blue Christmas Sunday en dat betekent feest bij de Delftse ondernemers! Hapjes, drankjes, kortingen, extraatjes en heel veel gezelligheid. Kijk je wel uit voor al die sprintende santa's?
Psst: Van 12 december tot 31 december kun je stemmen op jouw favoriete winkeletalage. De Delftse ondernemers doen in die periode extra hun best en gaan de strijd met elkaar aan. Jureer jij mee met de Windows White Award?

Guy Verbeek, Mirte van Eijl, David Lansen, Raymond van Uffelen en Melanie Haaksma (v.l.n.r.).
Afbeelding