Bart Boks schoof door de jaren heen enkele linies naar achteren, maar is nog steeds trefzeker. Ook dit weekend scoorde hij in de met 7-0 gewonnen wedstrijd tegen GDA. (foto: Roel van Dorsten)
Bart Boks schoof door de jaren heen enkele linies naar achteren, maar is nog steeds trefzeker. Ook dit weekend scoorde hij in de met 7-0 gewonnen wedstrijd tegen GDA. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Routinier wil nog wel een paar jaartjes door bij Schipluiden

SCHIPLUIDEN - Het seizoen voor derdeklasser Schipluiden verloopt tot op heden stukken beter dan de afgelopen voetbaljaargang.

De Midden-Delflanders bezetten inmiddels namelijk de vijfde plaats op de ranglijst, met een achterstand van drie punten op nummer 2 Lyra en vijf op de koploper Velo. "Wat dat aangaat gaat het al vanaf de eerste weken een stuk beter dan in het afgelopen seizoen", stelt Bart Boks tevreden vast. "Vorig jaar hadden we een nogal krappe selectie, maar nu trainden we in de zomerstop met een man of achttien, dat was een verademing. Inmiddels kampen we weer met wat blessures, maar dat is beter op te vangen."
Ook zorgde Marcel van Duijn, die als nieuwe trainer overkwam van VV Veere, voor een frisse wind. "Het gaat gewoon weer net even anders dan de afgelopen twee jaar. Niks ten nadele van Manuel Vissers, maar die afwisseling is ook wel lekker."
Boks zelf heeft heel wat meegemaakt in de vijftien jaar dat hij in de hoofdmacht van Schipluiden speelt. "Ik begon in de derde klasse, heb zelfs nog in de vierde klasse gespeeld en we zijn via het kampioenschap naar de tweede klasse op zondag gepromoveerd. Ook was ik bij overstap naar de zaterdag en het kampioenschap in het eerste seizoen."

"IK SPEEL WAAR DE TRAINER ME HET BEST KAN GEBRUIKEN"
Het grootste deel van die periode speelde de 32-jarige clubman in de spits. "Maar sinds vorig seizoen speel ik vooral waar de trainer me het best kan gebruiken. In de praktijk komt dat erop neer dat ik vaak centraal achterin of als verdedigende middenvelder speel. Ik moet zeggen dat me dat best goed af gaat. Door mijn ervaring herken ik veel situaties en ook in organisatorisch opzicht ben ik door de jaren heen steeds beter geworden. Bovendien zie ik het spel nu voor me en kan ik coachen. Bovendien beschik ik niet meer over de snelheid die ik in mijn tijd als spits wel had."
Op die posities pakt Boks zijn verantwoordelijkheid voor het elftal, waar volgens hem veel potentie in zit. "Ik denk dat als we straks compleet zijn, er heel wat in het vat zit. Tot nu toe is gebleken dat we in deze competitie van geen enkele club hoeven te verliezen. Het is alleen zuur dat we in de eerste weken onnodig punten hebben laten liggen. De afgelopen weken, en ook afgelopen zaterdag, toen we met 7-0 van GDA wonnen, doen we tegen de kleinere ploegen wat we moeten doen."

"IK WIL NOG WEL EVEN DOORGAAN"
Wat Boks betreft maakt hij nog wel enige jaren deel uit van het eerste elftal van de Midden-Delflanders. "Ik ben inmiddels tweeëndertig en beleef er nog heel veel plezier aan. Tot nu toe ben ik in die vijftien jaar gevrijwaard gebleven van ernstige blessures en als dat zo blijft en het is met het thuisfront te combineren, dan wil ik nog wel even doorgaan. Mijn vader Jan is hier keeper geweest, kwam ook op zijn zeventiende bij de selectie en is tot zijn vierendertigste doorgegaan. Zoals ik me nu voel, zie ik dat ook wel zitten."
De routinier hoopt dat hij op termijn weer in de tweede klasse komt te spelen. "Ik denk dat er dit seizoen best iets moois kan gebeuren. Als we in de top 5 eindigen en een periode of een vervangende periode kunnen pakken, dan weet je nooit wat er in zo'n nacompetitie gebeurt. We spelen tot de winterstop nog twee wedstrijden, dan gaan we voor vier dagen naar Calella en dan is het te hopen dat als de competitie weer begint, iedereen fit is."
Boks kijkt uit naar het trainingskamp. "Toen ik vijftien jaar geleden voor het eerst in de selectie zat gingen we naar Gran Canaria en dat was meteen de laatste buitenlandse trip die ik met de club heb meegemaakt. Dat we nu weer naar Spanje is natuurlijk extra leuk en alleen maar goed voor de teambuilding."