Paul Kerrebijn is een veelzijdig illustrator en kunstenaar.
Paul Kerrebijn is een veelzijdig illustrator en kunstenaar. Foto:

Kunstenaar Paul Kerrebijn geeft lezing

Ter afsluiting van de expositie Natuurlijk Midden-Delfland geeft kunstschilder Paul Kerrebijn op zondag 3 december om 14.30 uur een lezing bij Op Hodenpijl. De middag is vrij toegankelijk en heeft als onderwerp 'De Bizarre belevenissen van een kunstschilder'.

Kunstenaar Kerrebijn vertelt openhartig over hoe hij kunstenaar werd. "Mijn vader was een grote man met harde handen", vertelt Kerrebijn. "Zijn motto was 'werken of studeren, meer smaken zijn er niet'. Toen ik voor beide mogelijkheden weinig enthousiasme toonde, opende hij de deur van het ouderlijk huis en sprak hij de gedenkwaardige woorden: 'Opvreters moeten hun eigen broek ophouden' en zette me met een grote boog buiten. Platzak, maar goed geluimd zette ik mijn eerste stappen in de grote boze wereld. En zo begon het leven van een kunstenaar tegen wil en dank. Het balletje van toeval, tegenslag en geluk begon te stuiteren en het bleef maar stuiteren. Het voerde me langs de mooiste steden en het ruigste boerenland, langs kroegen en paleizen en vooral langs een bonte verzameling bijzondere mensen die allen mijn leven kleurden. Een zoektocht, die me uiteindelijk voerde naar een kleine begraafplaats in een Frans dorpje, maar dat is nog een lang verhaal…"
Tot 3 december is ook de dubbel expositie te zien van kunstenaars Paul Kerrebijn en Antoinette van Beurden onder de naam Natuurlijk Midden-Delfland. Kerrebijn maakte voor deze expositie kleurrijke en in zijn zo kenmerkende stijl bekende vergezichten van het Midden-Delfland gebied. Keramiste Antoinette van Beurden koppelde voor deze expositie dieren aan gezegdes, spreuken en uitdrukkingen. Reserveren is gewenst en kan viawww.ophodenpijl.nl